«Αγγίζουν» την παραμονή τα Χανιά

Μία νίκη μακριά από την παραμονή τους στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών βρίσκονται τα Χανιά. Η κρητική ομάδα επικράτησε σήμερα στη Νέα Σμύρνη 17-16 στα πέναλτι του Πανιωνίου (κ.α. 10-10), στον δεύτερο αγώνα των πλέι-άουτ, πήρε προβάδισμα με 2-1 στις νίκες και θα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία στο επόμενο παιχνίδι, που θα γίνει την Κυριακή (6/5, 15:30) στα Χανιά.
Αν αντίθετα οι «κυανέρυθροι» ισοφαρίσουν, τα πάντα θα κριθούν την Τρίτη 8/5 στο κολυμβητήριο της οδού Αρτάκης.

Οπως ακριβώς και στο πρώτο ματς, που έγινε πριν δύο ημέρες (2/5), το σημερινό παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και είχε μεγάλη ένταση. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, με επιθετική πολυφωνία και τον νεαρό Διαμαντή Μαντή (που αντικαθιστά τον τραυματία Πρωτονοτάριο) να κάνει μερικές μεγάλες επεμβάσεις στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 7-4 στην ανάπαυλα, αλλά στη συνέχεια οι Χανιώτες έδειξαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις και, με «αιχμές» τους Αβέρκα και Χαριτάκη, ισοφάρισαν 7-7. Από κει και πέρα έγινε μάχη σώμα με σώμα, ο ΝΟΧ προηγήθηκε για πρώτη φορά (10-9) με γκολ του Βουλγαράκη, 1΄03΄΄ πριν τη λήξη, αλλά ο Παπαποστόλου «απάντησε» στα 50΄΄ και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι πρώτες 13 (!) εκτελέσεις βρήκαν στόχο, πριν ο Λεβεντάκης αποκρούσει το σουτ του Μπργκούλιαν και χαρίσει στα Χανιά μία νίκη που ισοδυναμεί με μισή παραμονή στην Α1.

Να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται έντονα για μία φάση 3΄33΄΄ πριν τη λήξη (με το σκορ στο 9-8), όταν σε σουτ του Θεοδόση-Παπαλουκά ο Λεβεντάκης δεν συγκράτησε τη μπάλα και αρχικά οι διαιτητές έδειξαν γκολ. Στη συνέχεια, μετά από διαβούλευση, άλλαξαν την απόφασή τους και δεν μέτρησαν γκολ. Λίγο αργότερα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο βοηθός προπονητής των «κυανέρυθρων», Παναγιώτης Πρίμπας, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα πρώτου προπονητή, αφού ο Κώστας Δήμου ήταν τιμωρημένος από την αποβολή του στο πρώτο παιχνίδι.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-1, 1-3, 2-3

Στα πέναλτι: 6-7

Τα γκολ:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαποστόλου 4, Κουτσιαλής 4, Θεοδόσης-Παπαλουκάς 2, Καλαϊτζής 2, Μπργκούλιαν 2, Κουλιεράκης, Βέκκος

ΧΑΝΙΑ: Αβέρκα 7, Χαριτάκης 4, Νάστραν 3, Βουλγαράκης 2, Μπαριωτάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα