Μπαράζ συλλήψεων για τα άγρια επεισόδια στη Μυτιλήνη

Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων, για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, στα πλαίσια του αυτοφώρου και ταυτοποιήσεις αρκετών άλλων που αναζητούνται για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, προέβη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Αστυνομία. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών
και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και την πορεία στη Μυτιλήνη, με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Το χρονικό
Αμέσως μετά το χθεσινό συλλαλητήριο των πολιτών της Λέσβου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τον εγκλωβισμό μεγάλου αριθμού προσφύγων στο νησί, ομάδα νεαρών του ακροδεξιού χώρου κινήθηκαν προς την κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο κτίριο του πανεπιστημίου Αιγαίου «Μπίνειο».

Οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στους δρόμους γύρω από το πανεπιστημιακό κτίριο ενώ προσπάθησαν να μπουν σε αυτό χωρίς να καταφέρουν να παραβιάσουν την εξωτερική είσοδο του κτιρίου. Τα επεισόδια μεταξύ ομάδων ακροδεξιών και δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίστηκαν μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) κατήγγειλε επιθέσεις σε βάρος σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που κάλυπταν το συλλαλητήριο από ομάδα ακροδεξιών ενώ επισημαίνει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα απειλών και τρομοκρατίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι προαναφερόμενοι κύκλοι».

πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα