Άγγελος Αναστασιάδης: «Αναγεννήθηκα!»

Το δώρο ζωής που πήρε η σύζυγος του Άγγελου Αναστασιάδη, Βιβή, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή. Την έβλεπε είκοσι ολόκληρα χρόνια να βασανίζεται με το πρόβλημα στην καρδιά της και χθες (14/6) έζησε τη μεγαλειώδη στιγμή της «ανάστασής» της, μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε στο Ωνάσειο, στην Αθήνα.

Βεβαίως, για να γίνει αυτό προηγήθηκε ο θάνατος ενός άλλου ανθρώπου, μιας γυναίκας για την ακρίβεια, η οποία φεύγοντας έδωσε ζωή σε επτά συνανθρώπους μας. Τα όργανά

της, με τη συγκατάθεση του συζύγου της, μοιράστηκαν σε πάσχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και η Βιβή.

«Πρωτίστως, τη δότρια πρέπει να ευχαριστήσουμε, που φεύγοντας από τη ζωή άφησε ζωή πίσω της! Επίσης, τον σύζυγό της, που έδωσε τη συγκατάθεσή του», δήλωσε σήμερα (15/6) στο novasports.gr o Άγγελος Αναστασιάδης, φανερά συγκινημένος από τη γενναιοδωρία της αποθανούσας και του εν ζωή συντρόφου της.

«Εγώ πήρα ένα πραγματικό μάθημα ζωής από αυτό που συνέβη», μας είπε. Και εξήγησε: «Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις να φεύγει ένας άνθρωπος και να παίρνουν ζωή άλλοι πίσω του. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα αυτό με λόγια... Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βλέποντας τη σύζυγό μου να ξυπνάει σήμερα από τη νάρκωση και να μου μιλάει, γνωρίζοντας ότι την περιμένει μια νέα ζωή μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση, εγώ ο ίδιος αναγεννήθηκα! Ταυτόχρονα, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να είμαστε γενναιόδωροι με τους συνανθρώπους μας».

Στο σημείο αυτό, ο Άγγελος Αναστασιάδης άνοιξε περισσότερο το θέμα, στέλνοντας το μήνυμά του προς κάθε κατεύθυνση. «Η οικογένειά μου βρήκε γιατρειά και χαρά, όμως, το ζήτημα δεν κλείνει εδώ. Όπως τόσα χρόνια ήταν στην αναμονή η Βιβή, η οποία τέσσερις φορές βρέθηκε σε θέση επιλαχούσας για μεταμόσχευση, έτσι βρίσκονται σε παρόμοια θέση δεκάδες ή εκατοντάδες άνθρωποι. Το έχω πει ξανά, διότι το έσω βιώσει από πρώτο χέρι, ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω στο θέμα της δωρεάς οργάνων. Πρέπει η καμπάνια να κορυφωθεί, το μήνυμα να φτάσει από άκρη σε άκρη της χώρας. Όλοι στην Ελλάδα οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να σκύψουμε πάνω σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα: το κράτος, η Εκκλησία, που έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει αποδεχτεί τη δωρεά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι ίδιοι οι συμπολίτες μας! Είναι ζήτημα ζωής...»


Keywords
Τυχαία Θέματα