Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Κρανίδι: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο – Κίνδυνος από τις φιάλες υγραερίου στις εγκαταστάσεις του

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στην φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα στο Κρανίδι Αργολίδας, στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σύμφωνα μετο argolikeseidhseis, η πυρκαγιά καίει μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σε πολλά μέτωπα, ενώ το βράδυ λίγο μετά τις εννέα έγινε αναζωπύρωση στο ανατολικό κομμάτι του πύρινου μετώπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει από όλη την Πελοπόννησο επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς στις εγκαταστάσεις

υπάρχουν φιάλες υγραερίου.

Στο σημείο επιχειρεί επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) οι γνωστοί δασοκομάντος που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Νωρίτερα, έγινε με επιτυχία η εκκένωση του συγκροτήματος, ενώ όλο το βράδυ αναμένεται να είναι εφιαλτικό καθώς η φωτιά καίει σε πολλά σημεία. Μάλιστα, το argolida24 μετέδωσε πως η φωτιά έχει κάψει εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ενώ προσωπικό και πελάτες έχουν απομακρυνθεί από τα κτίρια και βρίσκονται στην παραλία.

Στο μεταξύ, οι καπνοί από την πυρκαγιά ειναι ορατοί από το Ναύπλιο καθώς έχει καλύψει τον ορίζοντα.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου, που μαίνεται σε δασική έκταση, επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, είχαν εκδηλωθεί ακόμα δύο μικρές -ευτυχώς- εστίες μέσα στο Κρανίδι οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα ενώ η πιθανότητα να προκλήθηκαν από εμπρησμό εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα