Αλλαγές λόγω διαχείρισης

Οι διαδοχικοί αγώνες και μάλιστα υψηλών απαιτήσεων, είτε λόγω αντιπάλων είτε λόγω της ιδιαιτερότητας του κάθε ενός από αυτούς, απαιτεί χρηστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού κάθε ομάδας. Μπορεί ως διαδικασία να ... ζορίζει την οποιανδήποτε, ταυτόχρονα όμως βοηθά στην ακριβή διαπίστωση του υλικού και των δυνατοτήτων του. Σ’ αυτή τη διαδικασία βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη με την Τσέλσι για το Europa League, έπειτα από τρεις ημέρες
αντιμετώπισε την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα και μετά από το ίδιο χρονικό διάστημα θα υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο γήπεδο της Τούμπας τον Αρη για το Κύπελλο, ενώ την Κυριακή θα κατηφορίσει στον Πειραιά για ν’ αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας στα του πρωταθλήματος.

Με δεδομένο πως οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις ξεκίνησαν τέλη Ιουλίου με την αρκετά κοπιαστική διαδικασία των προκριματικών του Champions League, η ανάγκη της σωστής και ισορροπημένης – όσο αυτό είναι δόκιμο – των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Γι’ αυτό και χτες, μετά το τέλος της προπόνησης, στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματα των Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο. Σ’ αυτά προστίθεται και ο τιμωρημένος Πασχαλάκης, μαζί με τον Γλύκο και τον Μαλεζά, αλλά κι ο – σε καραντίνα για πειθαρχικό παράπτωμα - Ουάρντα. Μπορεί η διαδικασία των ομίλων στο Κύπελλο να δημιουργεί περιθώρια για τις ομάδες σε σχέση με τη βαρύτητα που θα δώσουν στον κάθε αγώνα, αλλά κάθε μεγάλη ομάδα, ανεξαρτήτως συνθηκών, έχει ως προτεραιότητα τη νίκη. Είναι θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας, κάτι που με πολύ μεγάλη προσπάθεια κι αντίστοιχο κόπο έχει μπολιαστεί το σύνολο του «Δικεφάλου» από τον Ρουμάνο τεχνικό και τους συνεργάτες του.

Ουσιαστικά λοιπόν, με μια προπόνηση, καθώς η επομένη κάθε αγώνα είναι ημέρα αποφόρτισης και αποθεραπείας, όπως συνέβη και την περασμένη Δευτέρα, ο κάτοχος του τροπαίου στη συγκεκριμένη διοργάνωση για δυο διαδοχικές χρονιές, θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα και τη φετινή του προσπάθεια, με την επισήμανση πως πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο όντας αήττητος. Πέρσι βέβαια, δεν είχε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στοιχείο διόλου αμελητέο. Οπως όλα δείχνουν, μέσα κι από τις τελευταίες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην προπόνηση, στο 4-2-3-1 επιστρέφει έπειτα από καιρό κάτω από τα δοκάρια ο Ρέι, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Κίτσιου, Χατσερίντι, Κρέσπο, Τόσκα. Ο Ουκρανός με τον Ρουμάνο δεν αγωνίστηκαν καθόλου την περασμένη Κυριακή.

Βέρνμπλουμ και Σάκχοφ, επίσης ξεκούραστοι αφού ο Σουηδός μπήκε για – σχεδόν – πέντε λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ, αναμένεται να πλαισιώσουν τις δυο θέσεις των αμυντικών χαφ. Μεσοεπιθετικά, στον άξονα αναμένεται να ξεκινήσει ο Πέλκας, έχοντας δεξιά του τον Ζαμπά κι αντίστοιχα αριστερά τον Ελ Καντουρί, ενώ στην κορυφή θα βρεθεί ο Καρέλης, με τους τρεις από τους τέσσερις να έχουν πάρει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής την περασμένη Κυριακή. Ολα αυτά σαφώς, σ’ επίπεδο εκτιμήσεων καθώς οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν – περίπου – μια ώρα πριν από την έναρξη με την ανακοίνωση της επίσημης ενδεκάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα