Αλαμπασύνης: “Από θαύμα γλιτώσαμε”

Στιγμές τρόμου έζησε ο Γιάννης Αλαμπασύνης κατά την επίθεση χούλιγκανς στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο του Πειραιά, στην αναμέτρηση της γυναικείας ομάδας πόλο των Πειραιωτών με τη Γλυφάδα. Ο 29χρονος φίλαθλος του Ολυμπιακού και ο πατέρας του Μίμης, αναφέρθηκα στα όσα έζησαν στη συγκεκριμένη θέση, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 29χρονος φίλαθλος του Ολυμπιακού
με κινητικά προβλήματα τόνισε στο “Εθνοσπόρ: “Φοβήθηκα πολύ. Ήταν τροµακτικό. Δεν έχω συνέλθει ακόµα. ?εν υπήρχε λογική. Από θαύµα γλιτώσαµε”.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Μίμης, τόνισε: “Δεν έχουµε συνέλθει από το σοκ. Ηταν τροµακτικό. Ετοιµαζόµασταν να φύγουµε για να πάµε από το Παπαστράτειο στου Ρέντη και κατεβαίναµε τα σκαλιά. Ο Γιάννης πιάστηκε από τα κάγκελα για να σταθεί και ξαφνικά µπήκαν µέσα καµιά τριανταριά νεαροί. Με ρόπαλα µας χτυπούσαν. Επεσα πάνω στον Γιάννη και τους φώναζα “προσέξτε, είναι παιδιά. Πού χτυπάτε;”. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Δεν άκουγαν τίποτα. Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα. Τρελάθηκα. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο ανεπανόρθωτο κακό. Ηταν άνανδρη επίθεση. Ο Γιάννης µου δεν είχε ποτέ αντιδικίες µε κανέναν. Δε µπορώ να τον συνεφέρω από το σοκ”.

Και συμπλήρωσε: “Η παρουσία του Γιάννη στους αγώνες του Ολυµπιακού, σε όλα τα σπορ, του δίνει ζωή και δύναµη να ξεπεράσει το κινητικό πρόβληµα. Είναι µεγάλη ψυχή ο Γιάννης. Ήταν στο καροτσάκι, αλλά µε τη χαρά που παίρνει στο γήπεδο και τη δύναµη που αντλεί από όλους τους αθλητές όλων των οµάδων έχει σηκωθεί στα πόδια του. Σπουδάζει και µας δίνει δύναµη. Αυτό το παιδί βρήκαν να χτυπήσουν. Αισθάνοµαι ντροπή, όχι οργή. Ακόµα και οι 4-5 αστυνοµικοί που ήταν στο κολυµβητήριο, µόλις τους είδαν, µπήκαν στο καµαράκι και κρύφτηκαν”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ζημίες που προκλήθηκαν από τους χούλιγκανς στο αυτοκίνητό τους: “Το αυτοκίνητο του Λάζαρου Κοσµά που είναι ειδικής κατασκευής και µε σήµα ΑµεΑ το κατέστρεψαν. Και στα δικά µας έκαναν ζηµιές, αλλά µπροστά στη σκέψη ότι γλιτώσαµε δεν µιλάµε για τα άψυχα”.
Keywords
Τυχαία Θέματα