Ο Τσιτσιπάς στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης

10:11 4/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Ιστορική ημέρα για το Ελληνικό τένις καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς και τυπικά ανήκει στην κορυφαία 10αδα του κόσμου

Το γνωρίζαμε από την Παρασκευή, μετά την επική επικράτηση επί του Γκάελ Μονφίς στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships ενώ το είχαμε προβλέψει λίγο μετά το τέλος του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από σήμερα (Δευτέρα, 04 Μαρτίου) βρίσκεται στο Top10

της ATP, ένα μοναδικό επίτευγμα που λίγοι μπορούν να κατανοήσουν. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κατορθώματα σε επίπεδο Ελληνικού αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια και ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο Στέφανος προορίζεται για πολλά και σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Ξεκινώντας την εβδομάδα από το career high Νο11 του κόσμου, ο Στέφανος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να βρεθεί το συντομότερο στο Top10 ενώ εκμεταλλεύτηκε και τον πρόωρο αποκλεισμό του Μάριν Τσίλιτς ο οποίος, πλέον, δεν ανήκει στην κορυφαία 10αδα, καταλαμβάνοντας το Νο11.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, έχει 3,175 βαθμούς από τα 18 καλύτερα βαθμολογούμενα τουρνουά του και απέχει 230 βαθμούς από τον 9ο Τζον Ίσνερ.

Η είσοδος στην πρώτη 10αδα είναι απλά ένα ορόσημο για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος, πλέον, βάζει πλώρη για ακόμη σπουδαιότερα επιτεύγματα.

Ο επόμενος μήνας είναι πολύ σημαντικός και κρύβει ευκαιρίες για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα καθώς ακολουθούν τα δύο Masters 1000 τουρνουά σε Indian Wells και Μαϊάμι, εκεί όπου ο Στέφ έχει μόλις 35 βαθμούς να υπερασπιστεί!

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Στέφανου στη φετινή σεζόν, με την πορεία έως τους “4” του Australian Open, τον τίτλο στη Μασσαλία και τον τελικό στο Ντουμπάι, φέρνει τον Έλληνα άσο στη 2η θέση της ATP Race!

Η ATP Race είναι η βαθμολογία που αφορά μόνο τα τουρνουά της τρέχουσας σεζόν και όχι των 52 τελευταίων εβδομάδων (ATP Rankings).

Ο Στέφανος έχει 1,360 βαθμούς φέτος και είναι πίσω μόνο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει 2,090 βαθμούς, αφήνοντας στην 3η θέση τον Ράφαελ Ναδάλ με 1,245 πόντους.

Η ATP Race “βγάζει” τους οχτώ καλύτερους τενίστες που θα συμμετάσχουν στο ATP Finals, στο τέλος κάθε χρονιάς.

The post Ο Τσιτσιπάς στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα