Ακόμη ΛΑ-μία ανατροπή (video)

Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στη Λάρισα, η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τα έφερε όλα... τούμπα και πανηγύρισε σπουδαία νίκη (2-1) επί της ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» αιφνιδίασαν την ομάδα του Μάκη Χάβου, αφού βρήκαν δίχτυα μόλις στο 10ο λεπτό με σκόρερ τον Μπέρτο, όμως οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Ισοφάρισαν στο 21’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτι και ανέτρεψαν την κατάσταση στο 56’

με γκολ του Μπερτόλιο.

Έτσι, η Λαμία πανηγύρισε την 5η νίκη της στα τελευταία 8 παιχνίδια και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας, αφήνοντας την ΑΕΛ για ακόμη ένα ματς μακριά από τα «τρίποντα».

Τα πλάνα των προπονητών

Σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε ο Μάκης Χάβος για τη Λαμία, με τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Σκόνδρας, στο αριστερό ο Βάντερσον και στόπερ ο Πλιάτσικας με παρτενέρ τον Αντέτζο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Δημούτσος με τον Μπεχαράνο, δεξί εξτρέμ ο Ασούμπρε, αριστερό ο Πίτι και πίσω από τον προωθημένο Καραμάνο κινούνταν ο Μπερτόλιο.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ΑΕΛ με 4-3-3 και τον Κρίστινσον στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μπέρτος, στο αριστερό ο Καρανίκας και στόπερ ο Γκοΐκοβιτς με τον Ζίζιτς. Σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή ήταν ο Φατιόν και δίπλα του είχε τους Μιλοσάβλιεβιτς και Σεσέροβιτς. Δεξί εξτρέμ ο Ντέλετιτς, αριστερό ο Νούσιος και μοναδικός προωθημένος ο Νούνιτς.

Αιφνιδιασμός, αντίδραση και... λάθη

Ημίχρονο με δύο γκολ, αλλά χωρίς ρυθμό, ευκαιρίες και με πολλές διακοπές ήταν το πρώτο στη Λαμία. Η γηπεδούχος ομάδα ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων, με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της, όμως στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 10’ οι «βυσσινί» βγήκαν στην κόντρα με τον Ντέλετιτς, η μπάλα έφτασε στον Μπέρτο και εκείνος με διαγώνιο σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι πανηγυρισμοί στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ, πάντως, δεν κράτησαν για πολύ. Και αυτό διότι στο 21’ ο Πίτι κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν, αφού οι δύο ομάδες για 25 λεπτά αναλώθηκαν σε λάθη και σκληρά μαρκαρίσματα, μένοντας μακριά από τις δύο εστίες. Έτσι, το 1-1 έμεινε μοιραία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Όλα... τούμπα με Μπερτόλιο

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τη Λαμία να συντηρεί την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην απειλεί. Όλα αυτά στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού στο 56’ έπειτα από υπέροχη προσπάθεια του Ασούμπρε, ο Μπερτόλιο βρέθηκε φάτσα με τον Κρίστινσον με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1.

Στο 62’ η ομάδα του Μάκη Χάβου απείλησε ξανά τους φιλοξενούμενους, αυτή τη φορά με τον Καραμάνο. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 67’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νούνιτς, όμως η εικόνα των «βυσσινί» δεν έπειθε. Έτσι, ο Φέστα «φόρτωσε» την επίθεση με στόχο η ομάδα του να ψάξει με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ ισοφάρισης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Λαμία έψαχνε και τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως τόσο ο Μπερτόλιο (71’), όσο και ο Καραμάνος (83’) δεν σημάδεψαν σωστά. Η ΑΕΛ από την πλευρά της, απείλησε με Ντέλετιτς (74’) και Ζίζιτς (90+1’), όμως ο Μελίσσας φώναξε «παρών» και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΛ 2-1
Ελληνικό πρωτάθλημα, 22η Αγωνιστική, Δ.Α.Κ. Λαμίας

Γκολ: Πίτι (21’), Μπερτόλιο (56’) - Μπέρτος (10’)
Κίτρινες: Δημούτσος (35’), Βάντερσον (66’) - Μπέρτος (11’), Ντέλετιτς (11’), Φατιόν (23’), Μιλοσάβλιεβιτς (80’)
Κόκκινη: -

Διαιτητής: Ε. Μανούχος
Βοηθοί: Β. Νικολακάκης, Μ. Παπαδάκης
Τέταρτος: Χ. Σωτηριάδης

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπερτόλιο, Καραμάνος (88’ Τσούκαλος), Ασούμπρε, Πίτι (70’ Βασιλαντωνόπουλος), Δημούτσος (40’ Μπλάζιτς), Σκόνδρας, Βάντερσον.
Στον πάγκο: Σαράνοφ, Καρυπίδης, Καμπασόλ, Επστάιν.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας (84’ Ζίβκοβιτς), Νούσιος (67’ Σικάβκα), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (60’ Μπαργκάν), Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.
Στον πάγκο: Παϊτέρης, Γκόλιας, Ακόστα, Μπράλιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα