«Αγκάλιασε» τον τίτλο με τριάρα ο ΠΑΟΚ!

Ενα ακόμα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του στόχο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε με 3-0 τον Ατρόμητο, πανηγύρισε την 21η νίκη του στο πρωτάθλημα και πλέον οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τον πρώτο του τίτλο έπειτα από 34 χρόνια. Ολιβέιρα (39'), Μπίσεσβαρ (45 +3') και Σφιντέρσκι (80') τα γκολ του Δικεφάλου, που έχασε και πέναλτι με τον Βιεϊρίνια. Με δέκα ολοκλήρωσε ο Ατρόμητος το παιχνίδι με τον Μπρούνο να αποβάλλεται στο 90' (δεύτερη
κίτρινη).

Η εξέλιξη του αγώνα...

Μέχρι και το 39 λεπτό του αγώνα της Τούμπας ο Ατρόμητος είχε καταφέρει να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι, πιστοί στο πλάνο τους (σ.σ. έπαιξαν και πάλι με τριάδα στην άμυνα) κατάφεραν να κρατήσουν τον Δικέφαλο μακριά από τα καρέ τους, δείχνοντας διάθεση να φανούν απειλητικοί όποτε τους δίνονταν η ευκαιρία. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η συμβολή του Χρήστου Θεοδωράκη, που απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 15' (σ.σ. το κέρδισε ο Ακπομ από τον Κατράνη). Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο 23χρονος πορτιέρε, αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση πέναλτι τη φετινή χρονιά, αφού το είχε κάνει και απέναντι στον Κριζμάν σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ που έχασε και τον Μαουρίσιο (σ.σ. έγινε αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Μπήκε ο Σάκχοφ), έψαξε και βρήκε το γκολ χάρη σε μια συνεργασία των δύο πορτογάλων του. Βιεϊρίνια και Ολιβέιρα συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταίο με καρφωτή κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ακπομ κέρδισε και πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά από ανατροπή του Μάντσον. Ο εκτελεστής άλλαξε, ο Μπίσεσβαρ πήρε την μπάλα νίκησε τον Θεοδωράκη και απλοποίησε ακόμα περισσότερα τα πράγματα για την ομάδα του ενόψει δευτέρου ημιχρόνου.

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος είχαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου από μία καλή στιγμή με αυτή των φιλοξενούμενων να είναι σαφώς μεγαλύτερη, με τον Μπρούνο στο 53' να αστοχεί εξ' επαφής και με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο. Για τον ΠΑΟΚ είχε απειλήσει στο 51' ο Ακπομ.

Ο Ατρόμητος παρά το γεγονός πως είχε υψηλά ποσοστά κατοχής (σ.σ. έφτασε μέχρι και το 71%-29% το ποσοστό) δεν κατάφερε να απειλήσει περαιτέρω την εστία του Πασχαλάκη, με εξαίρεση ένα σουτ του Κυβρακίδη στο 75' που πέρασε ψηλά άουτ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, βλέποντας την ομάδα του να φτάνει κοντά σε μία ακόμα νίκη (την 21η στο πρωτάθλημα) έστησε το δικό του πάρτι και ο Πολωνός Σφιντέρσκι δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει για το 3ο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα (σε 5 συμμετοχές).

Το τελικό σφύριγμα του Αζέρου διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν γνωρίζοντας πως πλέον έχουν βάλει για τα καλά τις βάσεις για να πανηγυρίσουν το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (21' Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63' Γιαννούλης), Άκπομ (80' Σφιντέρσκι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Κατράνης (46' Μανούσος), Στρούγγης (61' Κωτσόπουλος), Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Νασιμέντο, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Ούμπιδες, Μπρούνο, Ενσικουλού
Keywords
Τυχαία Θέματα