Βαθμός στο... παρά τέσσερα

Πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία απέσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Λαμία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Καραμάνος στο 56', Φάμπρι στο 86'.

Πρώτη τελική και γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Μάκη Χάβου, που επαναπαύθηκε μετά το 1-0 δίνοντας την κατοχή στον ΠΑΣ. Ακίνδυνη επιθετικά η ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία βρήκε λύση από στημένη μπάλα
τέσσερα λεπτά πριν τα 90'. Δικαιώθηκε γιατί δεν παράτησε τον αγώνα η ομάδα του Πετράκη.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Με 4-2-3-1 παρέταξε την Λαμία ο Μάκης Χάβος με τερματοφύλακα τον Σαράνοφ και τετράδα στην άμυνα τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Καρυπίδη και Βάντερσον, αμυντικά χαφ τους Μπεχαράνο και Δημούτσο, τριάδα μπροστά τους οι Μπερτόγλιο, Πίτι, Καραμάνος και στην κορυφή ο Μπαράλες.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης τοποθέτησε στο γήπεδο την ομάδα του με 3-5-2 και τον Νεόφυτο Μιχαήλ κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο και Κάργα, δεξιά τον Μπουκουβάλα, αριστερά τον Νικολιά, στον άξονα τους Πάντελιτς, Φάμπρι και Βιντάλ και επιθετικό δίδυμο τους Μάνο, Αθανασιάδη.

Φτωχό και άκαρπο πρώτο μέρος
Μονομαχίες, δυνατά μαρκαρίσματα, πολλά φάουλ, πολλές διακοπές από ανολοκλήρωτες επιθέσεις και ελάχιστες ευκαιρίες. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το πρώτο μέρος.

Ο Μπερτόγλιο απείλησε με σουτ στο 13' με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Μιχαήλ και στο 22' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πάντελιτς έβγαλε την σέντρα, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά και ο Σαράνοβ έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Στο 36' ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Πάντελιτς, όμως ο Βάντερσον είχε προλάβει να διώξει την μπάλα. Το ημίχρονο έκλεισε με την κεφαλιά του Μπαράλες και την επέμβαση του Μιχάλη με την φάση στη συνέχεια να σταματά για off side.

Δύο τελικές, δύο γκολ
Πρώτη τελική και γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, με τον Βάντερσον να βγάζει ωραία σέντρα και ο Καραμάνος με κεφαλιά-ψαράκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ για το 1-0 στο 56'.

Μετά το γκολ ο Πετράκης ρίσκαρε και μέσα σε 10 λεπτά ολοκλήρωσε τις αλλαγές του αλλάζοντας και το σύστημα και παίζοντας με τέσσερις στην άμυνα.

Ένα μακρινό σουτ του Νικολιά στο 71' για τον ΠΑΣ, ο οποίος μπορεί να άλλαξε την τακτική του όμως ήταν τελείως ακίνδυνος για την εστία του Σαράνοβ. Η λύση για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήρθε από στημένη μπάλα.

Στο 86', ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φάμπρι με δυνατή κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Σαράνοβ για το 1-1.

Οι ενδεκάδες:

Λαμία (4-2-3-1): Σαράνοβ, Σκόνδρας (46' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον - Μπεχαράνο, Δημούτσος – Μπερτόγλιο, Πίτι, Καραμάνος - Μπαράλες.
ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Νεόφυτος – Σκόνδρας (62' Γιάκος), Τζημόπουλος, Κάργας – Μπουκουβάλας, Πάντελιτς, Βιντάλ (60' Αποστολόπουλος), Φάμπρι, Νικολιάς – Μάνος (67' Μπαπτίστ), Αθανασιάδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα