Αγχώθηκε η Νάπολι, σκόραρε ο Μανωλάς

Η Νάπολι έστω και δύσκολα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας στην Καμπανία με 2-1 της μαχητικής Μπρέσια, έχοντας πλέον 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι Ναπολιτάνοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Πάολο -περισσότεροι από 45.000 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών»- με σαφέστατη πρόθεση να «σβήσουν» την εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι και πίεσαν εξ αρχής την Μπρέσια.

Ο Αντσελότι έκανε 4 αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική (εκτός Λοσάνο, Ινσίνιε, Μάριο Ρουί, Μερέτ, εντός Γιορέντε, Φαμπιάν Ρουίθ, Γκουλάμ και Οσπίνα), οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στις εμπνεύσεις
του Καγεχόν και στο 13' άνοιξαν το σκορ ύστερα από ασίστ του Ισπανού και γκολ του Μέρτενς από τα όρια της μικρής περιοχής.

Ο Μανωλάς είδε το γκολ του στο 18' να ακυρώνεται ορθώς αφού χρησιμοποίησε το αριστερό χέρι του στο κοντρόλ, αλλά ο Έλληνας αμυντικός χρίστηκε σκόρερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από κόρνερ του Μέρτενς και κεφαλιά του Μαξίμοβιτς, φτάνοντας τα δύο στο τρέχον πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπρέσια εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αφού ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Τονάλι στο 57' για φάουλ του Μαξίμοβιτς, μείωσε με κεφαλιά του Μπαλοτέλι στο 67' μετά το κόρνερ του Τονάλι.

Ο Αντσελότι αντικατέστησε τους Μανωλά και Μαξίμοβιτς -ο Σέρβος τραυματίστηκε- οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί μέχρι τέλους, το άγχος ήταν φανερό στις κινήσεις των Ναπολιτάνων, οι οποίοι τελικώς κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το πολύτιμο για εκείνους τρίποντο.

Serie A, 6η αγωνιστική

Νάπολι-Μπρέσι 2-1

«Σαν Πάολο», Νάπολι

Διαιτητής: Τζανλούκα Μανγκανιέλο
Κίτρινες κάρτες: Μανωλάς 19’, Χιουσάι 78’ – Σαμπέλι 33’
Κόκκινες κάρτες: -

Νάπολι (4-4-2): Οσπίνα – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς (65’ Λουπέρτο), Μαξίμοβιτς (76’ Χιουσάι), Γκουλάμ – Καγεχόν (αρχ.), Φαμπιάν Ρουίθ, Άλαν, Ζιελίνσκι – Γιορέντε (73’ Έλμας), Μέρτενς

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι

Μπρέσια (4-3-1-2): Γιόρονεν – Σαμπέλι, Τσιστάνα, Τσάνσελορ, Μαρτέλα (68’ Μακέου) – Μπιζόλι (αρχ.), Τονάλι, Ντεσένα (72’ Ρόμουλο) – Σπάλεκ (85’ Μάτρι) – Μπαλοτέλι, Ντοναρούμα

Προπονητής: Εουτζένιο Κορίνι
Keywords
Τυχαία Θέματα