Αυτοί είναι οι “βασανιστές” των Νοτίων Προαστίων: Πώς εφορμούσε η συμμορία των “μπόντι μπίλντερ” που πουλούσαν προστασία

Οι “βασανιστές” των Νοτίων Προαστίων, ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών, ήταν σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, η εγκληματική οργάνωση των Μπόντι Μπίλντερ, μποξέρ και αθλητών πολεμικών τεχνών, που εφορμούσαν με στρατιωτικό σχηματισμό.

Συνελήφθησαν 7 μέλη, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις. Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών ενώ διακριβώθηκε η “παροχή προστασίας” σε 9 καταστήματα, με μηνιαία “ταρίφα” τα 200 ευρώ.

Πώς δρούσε η συμμορία
των “Μπόντι Μπίλντερ”

Προκαλούσαν βαριές σωματικές βλάβες ατόμων κατά παραγγελία και έναντι αμοιβής. Σε δύο περιπτώσεις έστειλαν τα θύματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την παραγγελία ξυλοδαρμού ενός εμπόρου αυτοκινήτων στο Περιστέρι φέρεται να έδωσε στους μπράβους ένα ζευγάρι αστυνομικών που είχαν εξαπατηθεί από τον έμπορο.

Δύο ακόμη αστυνομικοί φέρεται να έδιναν πληροφορίες σε μέλη του κυκλώματος για τους κατόχους οχημάτων, χτυπώντας στα τερματικά τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι εμφανής η επιδίωξή τους να υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία, υποχρεώνοντας πολίτες να απευθύνονται σε εκείνους για τη διευθέτηση διαφορών τους και οποιουδήποτε θέματος.

Αρχηγός φέρεται ένας 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη στα Χανιά, ενώ ο 40χρονος υπαρχηγός σε μία συνομιλία του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αν συλληφθώ εγώ, θα κάνω συμβόλαιο βεντέτα εναντίον αυτών που θα με συλλάβουν”.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 αλεξίσφαιρα, κυνηγετικό όπλο, σιδερογροθιά, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ζευγάρι χειροπέδες, ενέσεις και χάπια αναβολικών ουσιών όπως και ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, κατά την επιχείρηση, μέλος της οργάνωσης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, ωστόσο ακινητοποιήθηκε παρότι αντιστεκόταν με κλωτσιές και γροθιές, ενώ έτερο μέλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων στα Χανιά.

Ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Παράλληλα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η δίωξη που ασκήθηκε για τη μεγάλη υπόθεση αφορά τα αδικήματα:

1. Εγκληματική οργάνωση

2. Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

3. Εκβίαση κατ’ επάγγελμα

4. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

5. Επικίνδυνη σωματική βλάβη

6. Παραβίαση του νόμου περί όπλων και

7. Αντίσταση

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή όπου παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες για τις απολογίες τους.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα