Αυστραλιανό Όπεν: Τσιτσιπάς – Χιτζικάτα 3-0, άνετα στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς

Χωρίς να ιδρώσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-2) του Χιτζικάτα και μετά από 92 αγωνιστικά λεπτά, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Στην επόμενη φάση ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ολλανδικού εμφύλιου ανάμεσα στον Χρίεκσπορ και τον Φαν ντε Ζάντσχουλπ την Παρασκευή (20/01).

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του

και να διαβάσει τον αντίπαλό του, ενώ ο Χιτζικάτα έτρεχε ακατάπαυστα.

Η τύχη του πρώτου σετ κρίθηκε στο έκτο game, όπου ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έκανε το break και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 1-0 με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break, έπειτα έσωσε δύο break points του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 2-0. Το δεύτερο break ήρθε αμέσως μετά με τον Χιτζικάτα να μοιάζει απογοητευμένος με την εξέλιξη του δεύτερου game.

Ο Αυστραλός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του δεύτερου σετ να αντισταθεί στον Τσιτσιπά, ο οποίος έφτασε στο 2-0 χωρίς να χάσει game (6-0).

Στο τρίτο σετ καθοριστικά ήταν το τέταρτο και το πέμπτο game. Στο πρώτο εξ αυτών ο Έλληνας τενίστας έσβησε διπλό break point του αντιπάλου του και στη συνέχεια έσπασε το σερβίς του Χιτζικάτα για να πάρει το πάνω χέρι στο σετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα