Αφού δεν το καθάρισε, το πλήρωσε! (video)

Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος, προηγήθηκε κόντρα στον Πανιώνιο αλλά οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική τους τελική στην αναμέτρηση σκόραραν με τον Λάμπρου και απέδρασαν με το βαθμό της ισοπαλίας απ’ το Αγρίνιο.

Οι Αγρινιώτες είχαν τις ευκαιρίες αλλά ο Πανιώνιος ήταν αποτελεσματικός στο 100% αφού μία τελική είχαν στο ματς και αυτή ήταν το γκολ της ισοφάρισης.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε
ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω απ' τα δοκάρια, τους Τσοκάνη, Ροντρίγκες, Μιχαϊ και Μαρινάκη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Πάουλο - Μπεχαράνο, δεξιά ο Ντίας, αριστερά ο Ρόσα, στην κορυφή ο Μοράρ και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Μάζουρεκ.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Μιχάλης Γρηγορίου τοποθετώντας τον Κότνικ κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Σαραμαντά, Μπανανά, Γκιοατά και Βλάχο στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Κόρμπο - Σιώπη, δεξιά ο Μασούρας, αριστερά ο Σπιριντόνοβιτς, αιχμή του δόρατος ο Ντουρμισάϊ και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Σαββίδης.

Ανώτερος και ουσιαστικός ο Παναιτωλικός

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος λόγω της βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί, ήταν ιδιαίτερα βαρύς και δεν βοηθούσε τους παίκτες.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να πάρει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ο Παναιτωλικός ήταν άριστα στημένος και δεν άφησε κενούς χώρους.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός με τα λάθη να είναι αρκετά και από τις δύο πλευρές. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 17ο λεπτό με τον Ρόσα να δέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επεχείρησε κατέληξε άουτ.

Στο 25ο λεπτό ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Τσοκάνης σέντραρε από τα αριστερά, ο Γκιοατά προσπάθησε να απομακρύνει αλλά το διώξιμό του ήταν τόσο άτσαλο που στρώθηκε στον Μοράρ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους Αγρινιώτες να κρατούν το προβάδισμα.

Λύσεις απ’ τον πάγκο

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» ουσιαστικά τη νίκη.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προσπάθησε με την έναρξη του ημιχρόνου να αλλάξει λίγο τη διάταξη της ομάδας του περνώντας στο ματς το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Μπραχίμι αλλά αυτό δεν φάνηκε να βοηθάει τους Νεοσμυρνιώτες.

Στο 52ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Ο Ρόσα βγήκε τετ α τετ αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει με αποτέλεσμα ο Βλάχος να βάλει την προβολή και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Η ομάδα του Δέλλα κρατούσε με μεγάλη άνεση το μηδέν αφού μέχρι και το 81ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καν τελική στο παιχνίδι. Ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει όσους επιθετικογενείς παίκτες είχε στη διάθεσή του ρίχνοντας στη «μάχη» και τους Μακρύλλο και Λάμπρου και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό. Στο 81ο λεπτό ο Σιώπης έκανε την κάθετη στον Λάμπρου και ο Έλληνας επιθετικός δεν αστόχησε στο τετ α τετ διαμορφώνοντας το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάϊ, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (73' Ρότσα), Ρόσα (84' Κλέσιο), Ντίας, Μοράρ

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Γκιοατά (73' Μακρύλλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (65' Λάμπρου), Ντουρμισάί

Δείτε όλα τα γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή τους, μόνο στο match center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα