Αφιέρωμα στο 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Συνεπές στο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει δυναμικά και θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου και στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 μέχρι και τις 17 Απριλίου, ενώ για πρώτη η φορά η διοργάνωση θα ταξιδέψει και στην Κύπρο. Η ανοιξιάτικη γιορτή της Έβδομης Τέχνης είναι

παρών με ενδιαφέρουσες και αξιόλογες ταινίες και στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr επιχειρούμε να παρουσιάσουμε έναν αναλυτικό οδηγό επιβίωσης.

20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Φέτος γιορτάζει τα 20ά γενέθλιά του. Είκοσι διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες σινεφίλ να ανακαλύψουν το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει 46 ταινίες, εκ των οποίων οι 40 προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Από το 2000 έως σήμερα, το Φεστιβάλ έχει βρει τη θέση του στην καρδιά των Ελλήνων σινεφίλ, ανανεώνεται διαρκώς και ενθαρρύνει τις ανταλλαγές και τις συνεργασίες ανάμεσα σε όλους τους κλάδους και τους φορείς του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου. Ενώ με τη σταθερή υποστήριξη της Unifrance, εξακολουθεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Μικαέλ Οσάν επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ αντιμετώπισε αναρίθμητες προκλήσεις αλλά κατάφερε να διατηρήσει όλο το δυναμισμό και τη νεανική ματιά του.

Η ποικιλομορφία στο πρόγραμμα βρίσκεται στο προσκήνιο και φέτος, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών, όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της Γαλλοφωνίας. Μέσα από επτά ταινίες, το Βέλγιο, η Ελβετία, ο Καναδάς, ο Λίβανος, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, Τσέχικη Δημοκρατία, η Ελβετία και η Τυνησία, μας προτείνουν γαλλόφωνες παραγωγές που αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτήν την πολυμορφία.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα