ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 76-56: Με τρομερό πάθος και super Ματσιούλις

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 76-56: Με τρομερό πάθος και super Ματσιούλιςbasket1thanosΤετ, 01/27/2021 - 23:05

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ΑΕΚ το ντέρμπι "δικεφάλων", καθώς με πρωταγωνιστή τον Γιόνας Ματσιούλις επικράτησε με το ευρύ 76-56 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Basket

League.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές) ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον ΠΑΟΚ να την απειλήσει. Ο Λιθουανός φόργουορντ σκόραρε 18 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Λάνγκφορντ (14π.) και Λοτζέσκι (11π.). 

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ξεχώρισε μόνο ο Κονατέ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Το ματς:

Απίθανο το ξεκίνημα της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου. Το αρχικό 9-0 με τους Μωραϊτη, Λοτζέσκι μετατράπηκε σε 22-2 με τον Γιόνας Ματσιούλις να πιάνει... φωτιά. Ο Λιθουανός σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε και οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά τον κοιτούσαν αποσβολωμένοι. Ο Λάνγκφορντ διαμόρφωσε το τελικό 26-6 της πρώτης περιόδου από την γραμμή της φιλανθρωπίας με τρεις σερί βολές. Η ΑΕΚ δεν είχε αντίπαλο και είχε ήδη βάλει τις βάσεις για την άνετη επικράτηση στο ΟΑΚΑ.

Ο ρυθμός έπεσε αλλά ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μαζί με τον «καυτό» Γιόνας Ματσιούλις συνέχισαν να δίνουν σκορ στην «Βασίλισσα». Η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους στα μέσα της δεύτερη περιόδου (36-14), προτού οι φιλοξενούμενοι με τους Μπιτς και Γκρίφιν ρίξουν την διαφορά στους 17, 40-23. Το +17 ήταν και η τιμή της διαφοράς με την οποία πήγε στα αποδυτήρια η Ένωση (44-27) με τον Κακλαμανάκη να το διαμορφώνει από την γραμμή των βολών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβασε και πάλι την ένταση στην άμυνα και κάπως έτσι έβαλε... φρένο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μαζέψει τη διαφορά. Λάνγκφορντ, Ματσιούλις και Μόουζες οδηγούσαν την "Ένωση" επιθετικά και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές, στο +24 (61-39).

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην τέταρτη περίοδο. Η ΑΕΚ με σημείο αναφορά την εξαιρετική της άμυνας όχι απλά ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, αλλά συντηρούσε και τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, με το τελικό 76-56 να "σφραγίζει" την 9η νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 26-06, 44-27, 61-39, 76-56.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ - Μπάσκετ ΠΑΟΚ - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ΑΕΚ το ντέρμπι "δικεφάλων", καθώς με πρωταγωνιστή τον Γιόνας Ματσιούλις επικράτησε με το ευρύ 76-56 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Basket League. Article publish on Τετ, 01/27/2021 - 23:05 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα