ΑΕΚ: Φινάλε που δεν άξιζε… (videos)

Η νίκη με την Μπράιτον και η εξαιρετική εμφάνιση και η ισοπαλία με τον Άγιαξ στα πρώτα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ στο Europa League δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες σε έναν όμιλο που στην αρχή ούτε καν σκέψη δεν γινόταν για πρόκριση. Η ΑΕΚ όμως κατάλαβε με τον πιο οδυνηρό τρόπο πως

σ’ αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπονται παιδικά λάθη εάν θέλεις να συνεχίσεις και να διεκδικήσεις προκρίσεις.

Την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την περίμενε ένα άδοξο φινάλε στο Άμστερνταμ με βάση την γενική της εικόνα στη διοργάνωση. Ταξίδεψε στην Ολλανδία με πολλές και σοβαρές απουσίες που για άλλους θα ήταν μια καλή δικαιολογία, αλλά για τον Αλμέιδα όχι και προδόθηκε από τα δικά της λάθη.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Τα γκολ που φέρει ευθύνη ο Αθανασιάδης είναι μεγάλο πλήγμα για την λειτουργία της ομάδας μέσα στο παιχνίδι. Αν και η ΑΕΚ έβγαλε άμεσα αντίδραση και είχε ευκαιρία και για το 1-2, είδε ξανά την αμυντική της γραμμή να μην μπορεί να σταματήσει το στόπερ του Άγιαξ που έγινε… δεκάρι και έβγαλε την ασίστ για το 2-1. Συνολικά η αμυντική γραμμή δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, υποπίπτοντας σε σωρεία λαθών ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν το ρίσκο που πήρε για να επιστρέψει η ΑΕΚ στο ματς ήταν μεγαλύτερο.

Ο Άγιαξ το βράδυ της Πέμπτης δεν έπιασε καμιά τρομερή απόδοση, απλά αξιοποίησε τα δώρα της ΑΕΚ και πήρε μια πρόκριση που γι’ αυτόν στην αρχή της σεζόν φάνταζε μακρινή. Έστω και στο Conference League. Ο τρόπος με τον οποίο έχασε η ΑΕΚ, αλλά και συνολικά οι εμπειρίες που συνέλεξε στο Europa League μπορούν να της δώσουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι της στη συνέχεια. Αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία για την επόμενη ευρωπαϊκή της περιπέτεια.

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα

Πλέον, η Ένωση θα ασχοληθεί με τις εγχώριες υποχρεώσεις της εκεί που βασικός της στόχος είναι η επανάληψη του περυσινού της θριάμβου και όπως έχουμε δει ως τώρα εννοείται πως συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να τα καταφέρει εκ νέου. Το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό είναι η αρχή της δικής της αντεπίθεσης στο ελληνικό πρωτάθλημα και η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που ταιριάζει στην ΑΕΚ.

ΥΓ: Εννοείται πως όλοι έχουν δικαίωμα σε μια άσχημη βραδιά. Δυστυχώς για τον τερματοφύλακα τα λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν, όπως έκανε πχ ο Αθανασιάδης στις περιπτώσεις που η άμυνα της ΑΕΚ έχασε τον Άκπομ για να τον σταματήσει ο Έλληνας γκολκίπερ σε τρία τετ-α-τετ. Οι αφορισμοί και τα ισοπεδωτικά σχόλια δεν έχουν καμία θέση στην ΑΕΚ. Όλοι μαζί κερδίζουν σ’ αυτή την ομάδα, όλοι μαζί χάνουν. Άλλωστε, με τον Αθανασιάδη πέρυσι βασικό γκολκίπερ η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα