Τρία μαθήματα ζωής της Σβιτολίνα στον Μονφίς

O Γκάελ Μονφίς, μέσω του προσωπικού του blog στο επίσημο website του (gaelmonfils.net), μοιράστηκε τρία μαθήματα που πήρε από το σύζυγο και μητέρα του παιδιού του, Ελίνα Σβιτολίνα.

Γράφει ο Μονφίς:

“Όταν ξεκίνησα αυτό το blog, είπα ότι θα προσπαθούσα να μην παραδίδω μαθήματα αλλά να παίρνω μαθήματα! Νομίζω ότι μέρος αυτού που με οδήγησε σε αυτό το σημείο που είμαι τώρα είναι η πεποίθηση ότι όλοι έχουν κάτι να με

διδάξουν, γι’ αυτό θέλω να μοιραστώ μερικά πράγματα που έχω πάρει από άτομα που γνωρίζω ή απλώς θαυμάζω, όπου στην περίπτωση της γυναίκας μου, η Ελίνα καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις.

1. Έχει αξία να παίρνεις θέση

Είναι δελεαστικό να παίρνετε πάντα τη μέση λύση και να παραμένετε ουδέτεροι, να μην διακινδυνεύετε να προσβάλλετε κανέναν. Και σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι το σοφό να κάνουμε. Αλλά μερικές φορές, όταν έχει πραγματικά σημασία για εσάς, το να πάρετε μια συγκεκριμένη θέση είναι το πιο ισχυρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, έστω και μόνο για τον εαυτό σας. Το να εμμένετε σταθερά σε αυτό που πιστεύετε σίγουρα προκαλεί κριτική, αλλά στο τέλος, σας δίνει μια αίσθηση ακεραιότητας και ευθυγράμμισης με τον εαυτό σας. Αυτό είναι ένα μάθημα θάρρους που θαυμάζω τόσο πολύ.

2. Διαχωρίστε τα προβλήματά σας από τον εαυτό σας

Από τη μητρότητα, τα αντίστοιχα comeback μας στα γήπεδα, την πίεση από τη δημοσιότητα, τη βαθιά προσωπική της σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, η Ελίνα μου έδειξε την τέχνη του να ξεχωρίζω χωρίς να υπερταυτίζομαι. Η ικανότητά της να διατηρεί καθαρό το μυαλό της μέσα στο χάος, είναι εκπληκτική. Προσπαθώ να το εφαρμόσω και στη δική μου ζωή και να μην παίρνω τίποτα προσωπικά. Αν κάποιος επικρίνει το παιχνίδι μου ή γράψει κάτι αγενές για εμένα στο διαδίκτυο, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι δεν αφορά εμένα. Είναι τόσο απλό, αλλά βοηθάει να διώξετε την ενόχληση από μια αγχωτική κατάσταση.

3. Η ευθύνη μπορεί να είναι τόσο ανταποδοτική όσο και επικίνδυνη

Ειδικά κατά τη μακρόχρονη ανάρρωσή μου και τον πρώτο χρόνο της ζωής μου με την κόρη μας, η Ελίνα μου έδειξε ότι «επιβράδυνση» δεν σημαίνει «παραιτούμαι». Κατάλαβα ότι όταν κάνεις μια εργασία με αρκετή προσοχή, ακόμα και τα πιο βαρετά πράγματα, όπως οι δουλειές του σπιτιού, γίνονται απολαυστικές. Ως παίκτης, σύζυγος και πατέρας, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να είσαι υπεύθυνος δεν είναι μόνο σημαντικό, αλλά και πολύ ωραίο

Μάθηση & αγάπη.

The post Τρία μαθήματα ζωής της Σβιτολίνα στον Μονφίς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα