YouTube εναντίον Bird Box Challenge

Τέρμα οι τυφλές προκλήσεις.

Η άνοδος της δημοτικότητας του Bird Box challenge, το οποίο βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του Netflix, είχε σαν συνέπεια την αλλαγή της πολιτικής του YouTube.

Το The Hollywood Reporter εξηγεί ότι το YouTube

ενημέρωσε τις πολιτικές του και απαγόρευσε τις προκλήσεις που μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή ακόμα και θανάτους. Η πλατφόρμα συμβουλεύει το κοινό ότι δεν θα επιτρέψει φάρσες που θα έχουν σαν πιθανό αποτέλεσμα το να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο. Δείτε εδώ όλες τις στις πολιτικές.

"Πρόσφατα ανανεώσαμε τις πολιτικές μας λόγω της αύξησης επικίνδυνων προκλήσεων και φαρσών", διαβάζουμε στη νέα τους δήλωση. "Οι προκλήσεις που θα μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεν θα είναι επιθυμητές στο YouTube. Υλικό που φέρει παιδιά να παίρνουν μέρος σε προκλήσεις με άμεσο ρίσκο τραυματισμού ή σωματικής βλάβης δεν θα επιτρέπονται από το YouTube.

Επίσης, δεν είναι δεκτές φάρσες που οδηγούν στο να πιστεύει το θύμα ότι βρίσκεται σε φυσικό κίνδυνο ή μπορεί να προκαλέσει κάποιο φυσικό τραύμα. Επικίνδυνες ή καταχρηστικές φάρσες που μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματική δυσφορία σε παιδιά, επίσης δεν επιτρέπονται".

Η αλλαγή στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης συμμετεχόντων στην Bird Box challenge, κατά την οποία οι άνθρωποι πρέπει να ολοκληρώσουν κάποιες δραστηριότητες με τα μάτια δεμένα, όπως στην ταινία. Κάποιες από αυτές είναι ακίνδυνες, όπως το να βαφτείς, αλλά κάποιες άλλες δείχνουν ανθρώπους να οδηγούν ή να περπατούν μέσα στην κίνηση.

Το YouTube δεν είναι η μόνη εταιρεία που δεν υποστηρίζει την εν λόγω πρόκληση. Πριν από λίγες μέρες, το Netflix δημοσίευσε τη δική του παράκληση, ζητώντας από τους fans να σταματήσουν να παίρνουν μέρος στην επικίνδυνη δραστηριότητα.

To "Bird Box" έγινε διαθέσιμο στην streaming υπηρεσία στις 21 Δεκεμβρίου και τις πρώτες εφτά ημέρες την έχουν δει πάνω από 45 εκατομμύρια λογαριασμοί. To sci-fi horror φιλμ έρχεται από την Δανή σκηνοθέτιδα Susanne Bier (Hævnen, The Night Manager) και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Josh Malerman. Στην ταινία βλέπουμε τους Sandra Bullock, Sarah Paulson, Trevante Rhodes, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, Tom Hollander, BD Wong, Colson Baker και John Malkovich.

Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

IGN GreeceΤο τέρας του "Bird Box" αποκαλύφθηκεΤο Netflix δεν υποστηρίζει το Bird Box Challenge που έγινε viralΤο "Bird Box" και εκατομμύρια λογαριασμοί έδωσαν στο Netflix το καλύτερο του άνοιγμα

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα