Unruly Heroes Review

Everybody was kung fu fighting…

Ένα πολύ όμορφο action platformer μας προτείνει η γαλλική Magic Design Studios. Ο Lu Wang, CEO και creative director της εταιρίας, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα αφού ήθελε να δημιουργήσει έναν τίτλο

που θα στηρίζεται στο κινέζικο μυθιστόρημα του 16ου αιώνα Journey to the West (Xiyou Ji). Το συγκεκριμένο πραγματεύεται την ιστορία του βουδιστή μοναχού Xuazang όπου ταξίδεψε δυτικά μαζί με τους τρεις συντρόφους του γα να ανακτήσει ιερά βουδιστικά κείμενα. Φυσικά το παιχνίδι δεν επεκτείνεται σε περίπλοκες λεπτομέρειες ούτε είναι πιστή απόδοση. Στηρίζεται απλώς πάνω στο μύθο με πολλές χιουμοριστικές αλλαγές.

Όμως κρατάει τη γενική κατεύθυνση και κατάφερε να προσκομίσει την ατμόσφαιρα αφού οπτικά και ακουστικά είναι θαυμάσιο. Το design των χαρακτήρων, τα χρώματα και background σκίτσα, πολύ όμορφα σχεδιασμένα, εκφράζουν την ατμόσφαιρα του κινέζικου μύθου, μέσα στα πλαίσια που του επιτρέπει ένα action platformer, και στο καλαίσθητο αποτέλεσμα συμβάλλει και ο ηχητικός τομέας. Και παρόλο που δεν πρόκειται για συνθέσεις τουλάχιστον όπως τις έχουμε συνηθίσει, η κινέζικη folk μουσική με τους πολύ χαρακτηριστικούς ήχους, τροφοδοτεί την κοσμοεικόνα του παιχνιδιού με ζωή. Και ας μην ξεχνάμε τις extreme πολεμικές κραυγές αλά Bruce Lee που δίνουν μια πιο εύθυμη και "τσαχπίνικη" νότα στο σύνολο.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν επαναλαμβάνεται. Καθ’όλη τη διάρκεια του playthrough, οι κόσμοι και οι πίστες, απαρτίζονται από δικά τους στοιχεία, εκπλήξεις, εχθρούς και εμπόδια. Αυτό καθιστά το gameplay διαβαθμισμένο, χωρίς να καταπνίγει τη ροή και το ενδιαφέρον του. Μια τέτοια βάση είναι ιδανική για να αξιοποιηθούν στοιχεία του τίτλου όπως για παράδειγμα το character swapping. Οι τέσσερις πολεμιστές μεταξύ των οποίων εναλλασσόμαστε, χαρακτηρίζονται από το δικό τους στυλ πάλης και δεξιοτήτων, τις οποίες θα χρειαστεί να συνδυάσετε για προχωρήσετε και να λύσετε puzzles. Τα τελευταία δεν θα λέγαμε βέβαια ότι έχουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, αν και στα ύστατα στάδια του παιχνιδιού αυτό αλλάζει. Μπορεί όχι από άποψη σκέψης αλλά στο κομμάτι του platforming θα χρειαστεί να βγάλετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Η δυνατότητα του co-op (μέχρι και τέσσερα άτομα) δεν θα σας βοηθήσει προφανώς, πέρα από το διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης όμως, στο hard mode μια χείρα βοηθείας σε πιο casual παίκτες ίσως να φανεί χρήσιμη. Αυτό γιατί αν χάσεις κάποιον από τους χαρακτήρες σου θα πρέπει να συνεχίσεις χωρίς αυτόν. Αντίθετα στα μικρότερα επίπεδα δυσκολίας όταν πεθάνει οποιοδήποτε μέλος της ομάδας, η ψυχή του αιωρείται με τη μορφή φούσκας και μπορείς κάλλιστα να την ανακτήσεις. Και μάλιστα όσες φορές χρειαστεί χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί. Όσον αφορά τις μάχες με τους φύλακες του κάθε κόσμου, είναι χωρισμένες σε τρία στάδια, κάτι που σε προδιαθέτει για insane καταστάσεις, στη πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει αρκετά υψηλός βαθμός δυσκολίας. Βέβαια δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι εντυπωσιακά, καλοσχεδιασμένα και κυρίως δίνουν το στοιχείο της έκπληξης αφού είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Να σημειώσουμε ότι εκτός από την δυνατότητα co-op υπάρχει και η επιλογή PvP mode. Αν αποφασίσετε να το προσεγγίσετε πιο σοβαρά, νομίζω ότι θα απογοητευτείτε αφού δεν έχει πολλά να προσφέρει, αν πάλι θέλετε να κάνετε την πλάκα σας μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Για τους χαρακτήρες σας μπορείτε να ξεκλειδώσετε τέσσερα διαφορετικά skins για τον κάθε ένα έναντι coins που μαζεύετε από την κάθε πίστα. Οπότε αν θέλετε να τα έχετε όλα στην κατοχή σας πρέπει να ψάξετε τον κόσμο διεξοδικά, αφού η αξία τους αντιστοιχεί ακριβώς στον αριθμό coins που είναι συνολικά διαθέσιμά στο παιχνίδι. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τα collectible scrolls τα οποία για να πούμε την αλήθεια πέρα από ένα ολοκληρωμένο art gallery δεν είδαμε να χρησιμεύουν κάπου αλλού.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Magic Design Studios.

IGN GreeceΕκνευρισμένη η κοινότητα με το NBA 2K19Ανακοινώθηκε το Minecraft Dungeons - E3 2019The Avengers Project - Road To E3 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα