Conglomerate 451 Preview

Εσύ μεταλλάχτηκες ή όχι ακόμα;

To Conglomerate 451 είναι ο νεότερος τίτλος της ιταλικής εταιρίας RuneHeads, ένας τίτλος που περιγράφεται ως cyberpunk, grid-based, dungeon crawling first person RPG -πολλά δεν είναι; Αν έχεις δει Blade Runner 2049, το σκοτεινό, βρώμικο και αποξενωμένο περιβάλλον κάτι θα αρχίζει να σου θυμίζει λιγάκι από την πρώτη στιγμή που θα ξεστρατίσεις από το αρχηγείο σου. Σε ένα φανταστικό cyberpunk κόσμο που

έχει μολυνθεί από συμμορίτες και σου ανέθεσαν να καθαρίσεις, τι μπορεί να πάει στραβά;

Οκ, πολλά αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: ζεις σε έναν κόσμο που γενικά δεν οδεύει και στα καλύτερά του, συμμορίες έχουν καταλάβει τα στενά και, ως καλός Σαμαρείτης -almost- , σκοπός σου είναι να χτίσεις ένα δικό σου στρατό από κλώνους -είπαμε, είναι cyberpunk, οι απλοί άνθρωποι είναι ξεπερασμένοι. Από την αρχή, όλα σου εξηγούνται καθαρά και ξάστερα -έχεις αυτά να κάνεις, με αυτούς τους τρόπους και στο λέμε να το ξέρεις. Άμα περιμένεις κάποια ιστορία πέρα από αυτό, λογικά θα απογοητευτείς -όχι ότι οι δημιουργοί του σε παραπλάνησαν και σου υποσχέθηκαν τίποτα τέτοιο, απλά ένα βιντεάκι μικρότερο λεπτού στην αρχή και 3 οθόνες με γράμματα κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι καινούργιο δεν το λες και προσπάθεια. Το παιχνίδι από την αρχή σου εξηγεί ότι αυτά που πρόκειται να κάνεις είναι πρακτικά και μόνο: φτιάχνεις κλώνους, βάζεις μεταλλάξεις -η βιολόγος μέσα μου κάπου εκεί λιποθύμησε από την επιστημονική ανακρίβεια- , τους προσθέτεις όπλα, ε δε θα θέλουν και αυτά μια αναβάθμιση, οπότε πάνω-κάτω το feel είναι ξεκάθαρο. Grinding never stops.

Ως σωστός επιχειρηματίας -αν κατάλαβα και καλά, γιατί κάπου εκεί άρχισα και λιγάκι να αδιαφορώ- μπορείς να κάνεις έρευνα για να εξελίσσεις τους κλώνους σου, να τους γιατρεύεις σε δωμάτια αποκατάστασης -που κι αυτά θέλουν κάνα κονδύλι έρευνας- , να τους εκπαιδεύεις σε training center κλπ. Κάποια πράγματα ήταν σαφώς κλειδωμένα για την επόμενη έκδοση, πράγμα που ίσως θα πρεπε να με συγκινήσει ή εκνευρίσει γιατί δεν το χω να το απολαύσω τώρα που καίει -it did not.Τέλος πάντων, όλο αυτό το cyber ΕΣΠΑ το συγκεντρώνεις με το loot από κάθε αποστολή σου, όπως και φήμη. Η δυσκολία είναι κλιμακωτή και αναλόγως την πρόοδο, ξεκλειδώνεις και άλλα τμήματα της περιοχής 451 της πόλης Conglomerate, άλλους συμμορίτες και τα σχετικά. Για άτομα που ζουν απολαμβάνοντας να μοχθούν για να ξεκλειδώνουν νέα πράγματα, όπως το τάδε upgrade ή class από τους κλώνους-μαχητές του, οφείλω να το δηλώσω: ο τίτλος αυτός είναι ιδανικός. Βέβαια, να σημειωθεί επίσης ότι οι κλώνοι δεν είναι αθάνατοι -γιατί τι ψυχή έχει ένας κλώνος, μωρέ- και φαντάζομαι ότι άμα περνάς χρόνο να τον βελτιώνεις και στο πεδίο πέσει, τα μαντάτα δε θα ‘ναι καλά. Βέβαια, πήρε το μάτι μου κάτι περί νεκροταφείου, αλλά ήταν κλειδωμένο οπότε το άφησα ήσυχο. Συνεπώς, επιφυλάσσομαι για αυτή μου τη δήλωση.

Κι επειδή το highlight του Conglomerate 451 είναι το turn-based combat του -φαντάζομαι, σε αυτό το σημείο γενικά ψάχνω κάποιο highlight- έχεις ένα team από 3 άτομα που με αυτό κάθε φορά πορεύεσαι σε κάποια αποστολή και καθώς εξερευνείς, συναντάς κακοποιά στοιχεία και ξεκινάει η μάχη. Δεν ξέρω αν φταίει το περιβάλλον, δεν ξέρω αν φταίει ο σχεδιασμός ή ο ανάδρομος Ερμής, αλλά εκτός από κάποια tactical σημεία που θέλει λίγο να κάνεις κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό και κάπως μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο ενδιαφέρον, δεν ενθουσιάστηκα. Έτσι, λοιπόν, έρχεται η σειρά του καθενός και αναλόγως την ιδιότητα της κάθε κίνησης -offensive, defensive- έχει και το αντίκτυπό της. Τα γραφικά είναι ελαφρώς εντυπωσιακά στο combat, οι αντίπαλοι είναι επαρκώς στραβομούτσουνοι και περίεργοι για να ξυπνήσει μέσα σου μια κάποια αντιπάθεια, αλλά η όλη κατάσταση είναι τόσο στατική που καταλήγει κάπως αστεία. Όσο αφορά το κομμάτι της εξερεύνησης, εγώ χωρίς το έμπιστο ποντίκι μου να αλλάζει το πεδίο όρασής μου όποτε το μετακινώ δυσκολεύομαι - στο τέλος κάπως το συνήθισα, αλλά σίγουρα με μια δυστροπία.

Όλα είναι κάπως κρύα, κάπως αποστειρωμένα και κάπως προδιαγραμμένα -θα μου πεις, και που είναι το κακό; Ε, το κακό είναι ότι εγώ αυτό που έψαχνα δεν το βρήκα -και σαν το Μαραβέγια, δε ζητάω πολλά . Μπορεί να το βρεις εσύ, μπορεί να είναι καλύτερη η επόμενη έκδοση και να αλλαξοπιστήσω, μπορεί ακόμα και να μην αφιέρωσα τον παραπάνω χρόνο που χρειαζόταν για να το μάθω και να ψηθώ στα mechanics του. Μπορεί και όχι. Μια φορά πάντως, αν το επιλέξεις, grinding θα κάνεις σίγουρα.

Το preview βασίστηκε στην Early Access του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την 1C Entertainment.

H Early Access έκδοση του Conglomerate 451 διατίθεται από τις 23 Μαΐου για PC μέσω του Steam.

IGN GreeceΑνακοινώθηκε το Dota UnderlordsΑνακοινώθηκε το Minecraft Dungeons - E3 2019Έρχεται ένα καινούργιο Need for Speed μέσα στο 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα