Two Point Hospital: Pebberley Island Review

Ψάχνοντας την πηγή της αθανασίας.

Στην θεωρία, το δεύτερο DLC του Two Point Hospital, Pebberley Island ακούγεται ιδιαίτερα φιλόδοξο. Καλείστε να βοηθήσετε τον εκκεντρικό εξερευνητή και εκατομμυριούχο Wiggy Silverbottom στην αναζήτηση του για την πηγή της αθανασίας. Στην πράξη βέβαια το σύνολο της βοήθειας που θα παρέχετε έγκειται στην διαχείριση τριών νέων νοσοκομείων, στο προαναφερόμενο Pebberley Island.

Αυτό

βέβαια δεν σημαίνει ότι τα τρία αυτά νοσοκομεία είναι παρόμοια με όσα έχετε συναντήσει μέχρι στιγμής. Πέρα από τις νέες ασθένειες με τις ανάλογες θεραπείες και τα μικροαντικείμενα που έχουν προστεθεί, το επίκεντρο του DLC είναι αναμφισβήτητα οι τοποθεσίες. Αν και λίγες σε αριθμό, κάθε μια έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, τουλάχιστον στην επιφάνεια.

To Pebberley Reef είναι το πρώτο “νοσοκομείο” που πρέπει να αναδομήσετε ριζικά. Η έννοια νοσοκομείο βέβαια εδώ είναι λίγο χαριστική, καθώς αρχικά είναι απλά ένα υπερβολικά βρώμικο κτήριο το οποίο πρέπει να καθαρίσετε εξονυχιστικά προκειμένου να λάβετε ιατρική άδεια και να μπορέσει να θεωρηθεί νοσοκομείο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι επιστάτες που μπορείτε να προσλάβετε δεν είναι οι καταρτισμένοι επαγγελματίες που συναντούσατε μέχρι τώρα, αλλά τα βύσματα του Wiggy Silverbottom, τα οποία φυσικά θα πρέπει να εκπαιδεύσετε από το μηδέν.

Αυτή είναι και η ουσία της προόδου εδώ, αφού για κάθε αστέρι που θέλετε να κερδίσετε καλείστε να εκπαιδεύσετε όλο και περισσότερους επιστάτες, κρατώντας ταυτόχρονα αρκετούς διαθέσιμους ώστε να διαχειριστούν τις αυταναφλέξεις, τους τυφώνες, τους μουσώνες και τα βατράχια που πέφτουν από τον ουρανό, συν τα συνηθισμένα προβλήματα ενός νοσοκομείου. Ενώ όμως όλο αυτό το χάος ακούγεται διασκεδαστικό, οι στόχοι που πρέπει να συναντήσετε είναι στην πλειοψηφία τους ανέμπνευστοι και δεν προσφέρουν τίποτα πραγματικά καινούριο.

Στην άλλη άκρη του φάσματος βρίσκεται το Overgrowth, το οποίο είναι το δεύτερο νοσοκομείο του Pebberley Island. Η βασική του ιδέα έχει ως εξής. Κάθε επέκταση της έκτασης του νοσοκομείου είναι απολύτως δωρεάν! Με μια μικρή παγίδα. Για να ξεκλειδώσετε κάθε μερίδα γης, θα χρειαστεί να κάνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως να θεραπεύσετε δέκα ασθενείς, μέχρι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, όπως το να μην έχετε ούτε έναν θάνατο για εκατό ημέρες.

Επιπλέον, οι διαθέσιμες εκτάσεις είναι πολύ περισσότερες σε αριθμό από όσες απαιτούνται, τουλάχιστον για το πρώτο αστέρι, οπότε έχετε την ελευθερία να διαλέξετε εσείς τους στόχους σας, ακόμα και αν αυτοί δεν παίρνουν βραβείο πρωτοτυπίας. Η τελευταία μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια του Overgrowth βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν βασίζεστε σε κάποιο υπάρχον κτήριο, αλλά έξω στην ύπαιθρο οπότε μπορείτε να χτίστε όπως εσείς επιθυμείτε, χωρίς τους συνήθεις περιορισμούς.

Το τελευταίο νοσοκομείο σας, το Τopless Mountain, είναι αυτό που πιθανότατα θα διχάσει τους παίκτες. Βρίσκεται πολύ κοντά στις ανασκαφές για την πηγή της αθανασίας και πολύ μακριά από τον πολιτισμό, και επομένως αυτοί που φτάνουν στην πόρτα σας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ η άφιξή τους γίνεται και σε μεγάλες ομάδες. Ναι, καλά καταλάβατε. Πρόκειται περί ενός Horde Mode, σε έναν τίτλο που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα συναντήσουμε κάτι αντίστοιχο. Προσωπικά δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου mode, αλλά σε πολλούς θα αρέσει το επίπεδο πρόκλησης που προσφέρει, καθώς θα τεστάρει τις ικανότητες διαχείρισής σας στο έπακρο.

Τι άλλο όμως έχει να προσφέρει το Pebberley Island DLC, πέρα από τα νοσοκομεία του; Η απάντηση εδώ είναι μια και ενθουσιώδης. Οι νέες ασθένειες που θα πρέπει να θεραπεύσετε είναι με διαφορά, το πιο δημιουργικό κομμάτι αυτού του DLC. Καλά τα αγάλματα από πάγο και τα ψάθινα παγκάκια που συνοδεύουν το τροπικό κλίμα, αλλά το χιούμορ του Two Point Hospital κρύβεται πάντα στα ονόματα, την εμφάνιση, αλλά και την διαδικασία θεραπείας των διαφόρων ασθενειών και το Pebberley Island από αυτή την άποψη δεν απογοητεύει ούτε στο ελάχιστο.

Από την Wanderust, η οποία πλήττει όσους δεν έχουν αρκετή περιπέτεια στη ζωή τους και θεραπεύεται με μια βόλτα σε ένα λαβύρινθο εμποδίων αλα Indiana Jones, μέχρι την ασθένεια στην οποία ασθενείς έχουν μπάλες του μπιλιάρδου αντί για κεφάλια, κάθε νέα πάθηση του Pebberley Island είναι ξεκαρδιστική τόσο στην περιγραφή της, όσο και στην εμφάνισή της. Ας μην ξεχνάμε τους ασθενείς που είναι από την κορυφή ως τα νύχια ντυμένοι παπαγάλοι, φυσικά.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sega.

IGN GreeceΓια τρίτη χρονιά οι UNIque Days ανοίγουν τα πανεπιστήμια για τους μαθητέςTo Sega Genesis ήταν κοντά σε ένα Alien vs. Predator παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρουΑποκαλύφθηκε το Call of Duty: Mobile για iOS και Android

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα