To spin-off του Yakuza σταμάτησε να πωλείται στην Ιαπωνία μετά από σκάνδαλο ναρκωτικών

Το βαπόρι απ'την... Ασία.

Η Sega ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σταματήσει τις ιαπωνικές πωλήσεις του Judgement, του πιο πρόσφατου παιχνιδιού δράσης-περιπέτειας από τον κατασκευαστή της σειράς Yakuza.

Ο λόγος πίσω από αυτή την ξαφνική απόφαση είναι το γεγονός ότι ο Pierre Taki, του οποίου η φωνή και η ομοιότητα χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι ως χαρακτήρας Kyohei Hamura, συνελήφθη

ως ύποπτος για τη χρήση ή την κατοχή ναρκωτικών. Παρόλο που αυτό ίσως δεν ακούγεται σαν λόγος να σταματήσει η πώληση ενός παιχνιδιού, παρόμοια περιστατικά είναι κοινά στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ιαπωνίας.

Το Mainichi News αναφέρει ότι ο 51χρονος Taki ομολόγησε ότι χρησιμοποιεί μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης και η αστυνομία αναζητά επί του παρόντος περαιτέρω στοιχεία. Εάν διωχθεί, ο Taki θα μπορούσε να αντιμετωπίσει επτά χρόνια φυλάκισης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Sega ανακοίνωσε: "Έχουμε λάβει αναφορές για σύλληψη και επί του παρόντος επιβεβαιώνουμε τα γεγονότα. Αποσύρουμε το Judgement από την πώληση στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων τόσο των φυσικών όσο και των ψηφιακών εκδόσεων".

Η Sega δήλωσε επίσης ότι δεν θα προωθεί πλέον το παιχνίδι στο διαδίκτυο, με την επίσημη ιστοσελίδα της Ιαπωνίας να μην είναι πλέον προσβάσιμη και όλα τα προηγούμενα tweets από τον επίσημο Twitter λογαριασμό της Sega σχετικά με το παιχνίδι να έχουν διαγραφεί.

Δεν είναι γνωστό αν η Sega σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά την πώληση του παιχνιδιού μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα, αλλά η διατύπωση της ανακοίνωσής του δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι μια προσωρινή κίνηση - η ιαπωνική λέξη "toumen" μεταφράζεται περίπου ως "προς το παρόν", αλλά δεν είναι εξίσου ισχυρή δέσμευση όπως το «προσωρινά».

Δεν είναι γνωστό αν αυτό το συμβάν θα έχει κάποια επιρροή στη Δυτική κυκλοφορία του Judgement, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι παραμένει διαθέσιμο στο PlayStation Store στο Χονγκ Κονγκ και σε άλλες περιοχές της Ασίας. Το IGN έχει επικοινωνήσει με την Sega για σχόλια.

Η Sega έχει επιλογές αν επιλέξει να βγάλει το παιχνίδι πίσω στην αγορά. Στην πρόσφατη κυκλοφορία της ιαπωνικής εκδοσης του Yakuza 4, η φωνή και η ομοιότητα του αστυνομικού Tanimura αναδιαμορφώθηκαν αφού ο αρχικός ηθοποιός Hiroki Narimiya αποσύρθηκε από τη βιομηχανία ψυχαγωγίας μετά από ανεπιτυχείς φήμες για την κοκαΐνη. Είναι πιθανό ότι το Judgement θα λάβει ομοίως ένα patch που θα αντικαταστήσει το μοντέλο και τη φωνή για τον χαρακτήρα του Taki.

Ο Taki είναι επίσης η φωνή του Olaf στο Frozen και στο Kingdom Hearts III, και είναι μέλος του γνωστού electro duo Denki Groove. δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για το κατά πόσο αυτά τα άλλα έργα θα επηρεαστούν.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceOne Piece World Seeker Launch TrailerΑυτός ο Twitter λογαριασμός σου λέει αν μπορείς να χαϊδέψεις σκυλιά στα videogamesΣε 6 phases θα κυκλοφορήσει το content του World of Warcraft Classic

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα