Βρέθηκε σκηνοθέτης για το "Shang-Chi" της Marvel

Η ταινία υλοποιείται...

H Marvel φαίνεται πως βρήκε τον σκηνοθέτη που θα αναλάβει τα ηνία της επερχόμενης ταινίας "Shang-Chi" στο πρόσωπο του Destin Daniel Cretton.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Cretton επιλέχθηκε ανάμεσα από άλλους σκηνοθέτες, όπως οι Justin

Tipping (Kicks), Alan Yang (Master of None) και Deborah Chow (Reign). Είναι γνωστός από την ανεξάρτητη ταινία "Short Term 12", στην οποία έπαιζε η Brie Larson (Captain Marvel, Room) στον πρώτο της ρόλο. Με την Larson έχουν ξανασυνεργαστεί στο "The Glass Castle" και αναμένουμε να τη δούμε στη νέα του ταινία, "Just Mercy", πλάι στους Michael B. Jordan και Jamie Foxx.

Όπως γνωρίζαμε ήδη, η Marvel ήθελε σκηνοθέτη, σεναριογράφο και cast με ασιατική καταγωγή για το project, με στόχο τη δημιουργία παρόμοιας επιτυχίας σε θέματα κουλτούρας με αυτή του "Black Panther". Όπως γνωρίζουμε, η ταινία έχει έντονο το αφρικανικό μοτίβο, καθώς σχεδόν όλο το cast, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος είχαν παρόμοια καταγωγή.

Ο Shang-Chi είναι γνωστός ως 'Master of Kung-Fu' στο σύμπαν της Marvel. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο "Special Marvel Edition #15" και δημιουργήθηκε από τους Steve Englehart και Jim Starlin. Είναι γνωστός για τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες και μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά αντίγραφα του εαυτού του. Στα κόμικς έγινε, εν τέλη, μέλος των Avengers.

Ο σεναριογράφος Dave Callaham θα γράψει την ιστορία και θα αναλάβει να δώσει μια πιο μοντέρνα χροιά στον χαρακτήρα. Πρόσφατη δουλειά του είναι το "Wonder Woman 1984". Ο Callaham είναι κινέζικης καταγωγής και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το σενάριο για την ταινία κινουμένων σχεδίων "Spider-Man: Into the Spider-Verse 2".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το στούντιο ενδιαφέρεται για τον Shang-Chi. Δημοσιεύματα θέλουν το project να προτείνεται από το 2005, όταν η Marvel Entertainment ανακοίνωσε τη δημιουργία του Marvel Cinematic Universe και τη συγκέντρωση $525 εκ. για τη δημιουργία δικών της ταινιών.

Αναμένουμε το sequel του "Black Panther", με τον Ryan Coogler να επιστρέφει στην σκηνοθεσία και σεναριογραφία της ταινίας, και την αυτόνομη ταινία "Black Widow" με πρωταγωνίστρια την Scarlett Johansson, σκηνοθέτη την Cait Shortland και σεναριογράφο τον Jac Schaeffer.

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το "Captain Marvel" και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη μας. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στον κινηματογραφικό μας οδηγό για τον Μάρτιο, και να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό μας για να κερδίσετε συλλεκτικά δώρα από την ταινία.

IGN GreeceHellboy | Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση - Νέο trailerΜακροχρόνιος ο προγραμματισμός της Sony για ταινίες και σειρές της MarvelΑπό το "Handmaid’s Tale" φτάνει ο σκηνοθέτης του "The Talisman" του Stephen King

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα