ATP Tour: Χωρίς Ελλάδα το καλεντάρι του 2020

Η ATP ανακοίνωσε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν

Φαίνεται πως οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας και επιχειρηματικών φορέων, δεν τελεσφόρησαν και η Ελλάδα δεν θα μπει στο καλεντάρι της ATP για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020.

Η ATP ανακοίνωσε τον προγραμματισμό

των τουρνουά της επόμενης χρονιάς και η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις στάσεις του ATP Tour.

Βέβαια, αυτός είναι ένας αρχικός σχεδιασμός και υπάρχουν ελπίδες για αλλαγή, μόνο στην περίπτωση αγοράς δικαιωμάτων ενός υφιστάμενου τουρνουά στο tour.

Έχει ακουστεί η αγορά των δικαιωμάτων του Sofia Open το οποίο από το 2020 θα πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο, αλλάζοντας εβδομάδα διεξαγωγής (από την 5η στην 39η).

Παράλληλα, υπάρχει και το χορτάρινο τουρνουά της Αττάλειας στην Τουρκία που ψάχνει ιδιοκτήτη για το 2020, ωστόσο είναι ακριβώς την προηγούμενη εβδομάδα πριν το Wimbledon και η επιφάνεια διεξαγωγής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2020

Τρεις πιθανές τοποθεσίες είχαν ακουστεί για τη φιλοξενία του ATP 250 τουρνουά στην Ελλάδα, με πρώτη επιλογή το Παναθηναϊκό Στάδιο, δεύτερη τον ιστορικό Όμιλο Αθηνών στο Ζάππειο και τρίτη το Lyttos Beach Hotel στο Ηράκλειο της Κρήτης, όλες σε χωμάτινη επιφάνεια.

Η μεγάλη αλλαγή στο καλεντάρι του 2020, έχει να κάνει με την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του ATP Cup που θα διαρκέσει 10 ημέρες (3-13 Ιανουαρίου 2020) και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά προετοιμασίας για το Australian Open.

Το ATP Cup θα διεξαχθεί παράλληλα σε τρεις πόλεις (Σίδνεϊ, Μπρισμπέιν και μια ακόμη που θα ανακοινωθεί σύντομα) και θα μοιράσει 15εκ. δολάρια σε prize money και 750 πόντους ATP, προσπαθώντας να προσελκύσει τους καλύτερους του κόσμου. Θα πάρουν μέρος 24 χώρες σε ένα άτυπο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων.

The post ATP Tour: Χωρίς Ελλάδα το καλεντάρι του 2020 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα