Tο pick’n’roll φοράει….Αρμάνι!

Για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι αποτελεί το πρώτο crash test της έδρας του. Πέρυσι, η ιταλική ομάδα ήταν μια από τις ελάχιστες που πέρασαν αλώβητες από το Μαρούσι κερδίζοντας στις 21 Δεκεμβρίου με 86-83!

Μια ήττα που πήρε μήνες στον Παναθηναϊκό να ‘’σβήσει’’ και χρειάστηκε τελικά με το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του στην υπηρεσιακή έδρα της Αρμάνι, στο Ντέσιο, να πετύχει τη νίκη της χρονιάς που του ξεκλείδωσε την πόρτα της οκτάδας.

Η φετινή Αρμάνι
με μεγάλη δύναμη πυρός στην περιφέρεια όπου κυριαρχούν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Σέλβιν Μακ και την επιστροφή του Μεσίνα στους Ευρωπαϊκούς πάγκους βασίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του επιθετικού της παιχνιδιού στο pick’n’roll. Με άξονα δημιουργίας αλλά ενίοτε και εκτέλεσης τον Ισπανό που μάλιστα στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ευστόχησε σε 7 τρίποντα! Για τον Παναθηναϊκό είναι ζωτικό να αποκόψει τον Σέρχιο και να του σταματήσει (κυρίως) τη δημιουργία.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ VS. ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ: Δύο από τα πιο ψηλά μπασκετικά IQ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ θα λύσουν τις διαφορές τους απόψε. Ο Νικ Καλάθης απέναντι στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Έχουν ξεκινήσει με άγριες διαθέσεις τη χρονιά με τον Νικ να έχει στα δύο πρώτα παιχνίδια 17 πόντους- 7.5 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο και τον Σέρχι να απαντάει με μια κοντινή και εξίσου εντυπωσιακή στατιστική γραμμή: 15,5-6-1,5.

BLAST FROM THE PAST: Οι δύο ομάδες έχουν παίξει 16 φορές από το 2000 στην Ευρωλίγκα αλλά μόνο δύο πριν από τη δημιουργία της διοργάνωσης. Και αυτές στον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου κυπελλούχων το 1998. Ο Παναθηναϊκός των Ράτζα-Σκοτ νίκησε στο ΟΑΚΑ 77-58 με 28 πόντους του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Η ρεβάνς όμως του Φόρουμ αποδείχθηκε βατερλώ. Οι Ιταλοί κάλυψαν το -19 κερδίζοντας 86-61 και πήραν την πρόκριση στον τελικό. Ο Νάντο Τζεντίλε που λίγο αργότερα θα φορούσε τα ‘’πράσινα’’ κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό εκείνο το βράδυ σκοράροντας 25 πόντους.
Keywords
Τυχαία Θέματα