To έκανε ξανά στην Ισπανία η Αρμάνι! (video)

Η Ισπανία…πάει πολύ στην Αρμάνι Μιλάνο, η οποία μετά την Βαλένθια και τη Βιτόρια άλωσε και τη Βαρκελώνη επικρατώντας της Μπαρσελόνα με σκορ 83-81. Απολαυστικοί οι Θίοντορ, Γκάουντλοκ, Γκουντάιτις για τους νικητές, πέμπτη εντός έδρας ήττα για τους καταλανούς στην Ευρωλίγκα!

Η Μπαρσελόνα ήθελε να κρατήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ ζωντανές υποδεχόμενη το Μιλάνο, αλλά οι Λομβαρδοί είχαν διαφορετικά σχέδια. Παρότι ένας μικροτραυματισμός του Θίοντορ αποδιοργάνωσε τους Λομβαρδούς και η διαφορά έφτασε στο +10 στο τέλος της πρώτης περιόδου (25-15), η ομάδα του Πιανιτζιάνι
δεν απογοητεύτηκε. Ο Θίοντορ βρήκε πελάτη τον αδιάφορο στην άμυνα Ερτέλ και με τους Γκουντάιτις – Πάσκολο να τελειώνουν τις φάσεις η διαφορά μειώθηκε ως το +4 (32-28). Ο οίστρος του Κοπόνεν και οι τρέλες του Τζέρελς έφεραν και άλλο σερί της Μπάρσα (46-34), αλλά το Μιλάνο μάζεψε τη διαφορά στο μισό πηγάινοντας στα αποδυτήρια, παίρνοντας 6 έξτρα επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος. Η επιλογή του Σίτο Αλόνσο να αναθέσει το μαρκάρισμα του Γκάουντλοκ στον Ναβάρο έδωσε ρυθμό στον Αμερικανό, ο οποίος με 12 πόντους στην Τρίτη περίοδο και με τους Γκουντάιτις – Πάσκολο να ακολουθούν ηγήθηκε της ανατροπής της Αρμάνι, που έφτασε να προηγείται 62-64 στο 30΄!

Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι – χέρι ως το φινάλε. Ο Ταρζέφσκι έδωσε χρήσιμες λύσεις την ώρα που ο Γκουντάιτις έπαιρνε ανάσες με πόντους, ριμπάουντ και μπλοκ, ο Ερτέλ πέτυχε γρήγορους 5 πόντους αλλά από άμυνα…δεν, ενώ ο Κοπόνεν έπαιζε εγωιστικά και ήταν αναποτελεσματικός. Το Μιλάνο διατήρησε σταθερό προβάρισμα μετά το 72-72, πήρε διαφορά 5 πόντων με καλάθι του Γκάουντλοκ, αλλά το κλέψιμο του Χάνγκα έφερε ισοφάριση, 79-79 στα 44΄΄. Ακολούθησε υπέροχη ασίστ του Θίοντορ για καλάθι του Γκουντάιτις στα 27΄΄ με τον Τόμιτς να κέρδίζει φάουλ και με 2/2 βολές να ισοφαρίζει στα 8΄΄ για το τέλος. Μετά το τάιμ άουτ του Πιανιτζιάνι ο Μπερτάνς βρήκε ελεύθερο τζαμπ σουτ και έδωσε νέο προβάδισμα στα 5.8΄΄ (81-83), με τον Κλαβέρ να αστοχεί σε σουτ παράτασης και το Μιλάνο να παίρνει δίκαιη νίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα