To Αssassin's Creed: Unity ισως βοηθήσει στην αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων

To Unity γίνεται ήρωας από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Όπως πιθανότατα έχετε ακούσει, ο καθεδρικός ναός της Notre Dame στο Παρίσι έπιασε φωτιά χθες το βράδυ, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής και του κωδωνοστάσιου του ναού.

Το κτίριο, το οποίο είναι πανω απο 800 ετών αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι του γαλλικού πολιτισμού και της ιστορίας. Ως σύγκριση ο κοντινότερος "αντίπαλος", ο Πύργος του Eifell, είναι μόνο 132 ετών, οπότε έχετε μια ιδέα για το πόσο σημαντική είναι η Notre Dame πραγματικά για το λαό της

Γαλλίας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από αυτό το αναμφισβήτητα σοκαριστικό συμβάν, οι προσπάθειες ανοικοδόμησης έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και οι ζημιές θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες. Ευτυχώς η πυρκαγιά έχει ήδη τεθεί υπο ελεγχο.

Το κτίριο θα αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πώς ήταν πριν από την πυρκαγιά, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικοδόμοι και οι αρχιτέκτονες που συμμετέχουν στο έργο θα μελετήσουν μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο του καθεδρικού ναού για να τον αναδημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο πιστά και πιο προσεκτικά.

Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε πως βοήθεια έρχεται από όλο τον κόσμο και μια απροσδόκητη πηγή πληροφοριών λέγεται ότι είναι το Αssassin's Creed: Unity της Ubisoft.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Unity λαμβάνει χώρα στο Παρίσι το 1789 και διαθέτει μια πραγματικά εκπληκτική αναπαραγωγή του καθεδρικού ναού της Notre Dame. Αυτή η απίστευτα προσεγμένη ψηφιακή έκδοση του κτιρίου που θα μπορούσε να αποδειχθεί ανεκτίμητη για την τελική αποκατάστασή του.

Σε ένα άρθρο του GPSWorld διαβάζουμε πως λεπτομερείς 3D αναπαραγωγές, όπως αυτή του Assassin's Creed: Unity, θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην αποκατάσταση της Notre Dame στην παλιά της μορφή.

Αν και ίσως δεν περίμενε κανείς ότι το Assassin's Creed: Unity, που έχει ονομαστεί ίσως το χειρότερο παιχνίδι της σειράς, θα εμφανιστεί ως ένας απίθανος ήρωας στην προσπάθεια ανοικοδόμησης, δεν είναι κάτι που δεν έχει βάση. Η Ubisoft τείνει να τα "δίνει όλα" όταν πρόκειται για την αναδημιουργία πόλεων και ορόσημων στα παιχνίδια της, και η εκδοχή της Notre Dame στο παιχνίδι μπορεί να είναι η καλύτερη ψηφιακή απεικόνιση της μέχρι σήμερα.

Ας ελπίσουμε πως θα ξαναδούμε την Παναγία των Παρισίων ξανά όπως ήταν και σαν gamers να νιώσουμε πως το αγαπημένο μας hobby κάπως βοήθησε στην αναστήλωση ενος τέτοιου μνημείου.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceZanki Zero: Last Beginning - Launch TrailerΌπως φαίνεται υπάρχει ακόμα ένα LEGO Star Wars παιχνίδι στην παραγωγήNo Straight Roads - Welcome to Vinyl City Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα