Η Sony αποκαλύπτει λεπτομέρειες για επόμενη-γενιά PlayStation

Και δεν θα κυκλοφορήσει το 2019.

Ο επικεφαλής του PS5, Mark Cerny, παρουσίασε μερικά από τα εσωτερικά "εξαρτήματα" της επόμενης γενιάς PlayStation (όπου προς στιγμήν δεν αναφέρεται ως PlayStation 5), τα οποία περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών SSD, GPU με υποστήριξη ray tracing, backwards compatibility

με PS4 και...δεν θα είναι download-only.

Σε συνάντηση του με το Wired, ο Cerny εξήγησε επίσης πως η κονσόλα δεν θα κυκλοφορήσει σίγουρα το 2019 και έδειξε γιατί είναι μια πραγματική μηχανή επόμενης γενιάς και όχι μια αναβάθμιση του PS4 όπως το PS4 Pro.

Ο Cerny εξήγησε πως η CPU της κονσόλας είναι μία παραλλαγή του AMD Ryzen τρίτης γενιάς και πως η GPU είναι μία ειδικής κατασκευής έκδοση της σειράς Radeon Navi, ικανή για υποστήριξη ray tracing. Όπως ήταν αναμενόμενο η κονσόλα θα υποστηρίζει και 8K.

Ο Cerny έκανε επίδειξη της δύναμης του νέου solid state drive της κονσόλας μέσω ενός πρακτικού demo. Σύμφωνα με το Wired, το fast-travelling μεταξύ τοποθεσιών στο Spider-Man της Insomniac έπαιρνε περίπου 15 δευτερόλεπτα στο PS4 Pro. Με το next-gen PlayStation devkit, η ίδια δράση έπαιρνε περίπου 0,8 δεύτερα.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η κονσόλα θα παίρνει physical αντίτυπα και δεν θα είναι digital ή straming only. Αυτό συνδέεται και με το γεγονός ότι η κονσόλα θα είναι backwards compatible με τα παιχνίδια του PS4, βέβαια δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίζει και τίτλους από τις προηγούμενες γενιές (PS3, PS2, PSX). Το υπάρχον PSVR μοντέλο θα είναι επίσης συμβατό με τη νέα κονσόλα.

Ο Cerny είπε επίσης ότι ο νέος AMD CPU θα επιτρέπει την χρήση 3D audio χωρίς κάποιο έξτρα περιφερειακό. "Με την επόμενη κονσόλα, το όνειρο είναι να δείξουμε πόσο δραματικά αλλάζει η εμπειρία του ήχου όταν του δώσουμε λίγο παραπάνω 'ιπποδύναμη'".

Πολλά βρίσκονται ακόμα στον αέρα έπειτα από την επίδειξη. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το πως θα είναι η κονσόλα ή υπό ποια μορφή θα έρθουν τα νέα χειριστήρια.

Γνωρίζουμε πως η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποια games σε PS4 και στην επόμενης-γενιάς κονσόλα, αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι (αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι Death Stranding κατατάσσεται σε αυτά). Η Sony επίσης εστιάζει στην επόμενη γενιά με τα first-party studios, κάτι που ίσως φέρει αρκετούς παλιούς τίτλους στην επόμενη κονσόλα.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceΦήμη: H Sony αρχίζει να επικεντρώνεται στο PS5To ίντερνετ πιστεύει πως βρήκε το κωδικό όνομα του PS5PS5 Could Feature Backward Compatibility - IGN News

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα