Time Carnage (Xbox One) Review

Μακελειό στα πέρατα του χρόνου.

Στο πρωτότυπο review μας για το Time Carnage στο PS VR το είχαμε βαθμολογήσει με 7.0 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“To Time Carnage είναι μια αρκετά αξιόλογη προσθήκη στη βιβλιοθήκη τίτλων του PlayStation VR, έστω κι αν δεν καινοτομεί ιδιαίτερα (εξαιρείται ο timed-reload μηχανισμός). Αν ψάχνετε λοιπόν για ένα διασκεδαστικό shooter με υψηλό δείκτη δυσκολίας που να μπορεί παράλληλα

να σας κρατήσει απασχολημένους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αξίζει να το αποκτήσετε.” Διαβάστε το review της VR έκδοσης του Time Carnage.

Κατά κανόνα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την VR έκδοση ενός παιχνιδιού, αφού προηγουμένως έχει κυκλοφορήσει η standard έκδοσή του. Στην περίπτωση του Time Carnage όμως, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα, την άνοιξη η Wales Interactive μας παρουσίασε την VR έκδοση του Time Carnage στα PC (Steam VR, HTC Vive, Oculus Rift) και στο PS4 (PS VR), ενώ μερικούς μήνες αργότερα είδαμε την Non-VR έκδοση στα Xbox One και Nintendo Switch. Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με την Xbox One έκδοση, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εμπειρία που προσφέρει η Non-VR έκδοση του Time Carnage είναι αρκετά διαφορετική, καθώς δεν υπάρχουν motion controls. Το μειονέκτημα από την έλλειψη των motion controls είναι ότι χάνεται το immersion που σας πρόσφερε το Time Carnage, από την άλλη πλευρά όμως η όλη εμπειρία είναι πολύ πιο... ξεκούραστη, αφού οι αλλαγές των όπλων γίνονται με μόλις ένα πάτημα των bumpers του χειριστηρίου σας.

Επιπροσθέτως, μπορείτε να μετακινήσετε τον χαρακτήρα σας με τον αριστερό αναλογικό μοχλό. Προφανώς και το εύρος κινήσεων που έχετε είναι περιορισμένο, αφού με βάση το σενάριο βρίσκεστε σε μια μικρή χρονοκάψουλα, στην πράξη όμως ακόμη και αυτή η μικρή ευελιξία κάνει την διαφορά, αφού σας δίνεται η δυνατότητα να “ευθυγραμμιστείτε” με τους εχθρούς που έρχονται κατά πάνω σας από το αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης σας. Η κίνηση αυτή σας επιτρέπει να βελτιώσετε το οπτικό σας πεδίο και να πυροβολήσετε με μεγαλύτερη ευκολία τους αντιπάλους σας πριν αυτοί σας πλησιάσουν.

Διαφορές υπάρχουν επίσης και στο gunplay, καθώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διόπτρες των sniper και assault rifles σας. Στην έκδοση αυτή όμως υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε zoom, αν πατήσετε τον δεξιό αναλογικό μοχλό. Το σημαντικότερο πάντως πλεονέκτημα σε ότι αφορά το gunplay σχετίζεται με τη λειτουργία της δόνησης και των impulse triggers του Xbox One Controller. Πλέον νιώθετε καλύτερα το “βάρος” κάθε όπλου και η όλη εμπειρία είναι σαφώς πιο απολαυστική.

Μια ακόμη διαφορά που εντοπίσαμε έγκειται στον αριθμό των εχθρών που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε για να προχωρήσετε στο επόμενο level. Στην έκδοση για το PS VR έπρεπε να εξολοθρεύσετε 10 waves εχθρών για να περάσετε στο επόμενο level, ενώ εδώ θα πρέπει να ξεπαστρέψετε μόλις πέντε κύματα αντιπάλων. Ενδεχομένως κάποιος μπορεί να σχηματίσει την εντύπωση ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια... κουτσουρεμένη έκδοση του παιχνιδιού, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Η μείωση αυτή στον αριθμό των waves δρα προς όφελος του gameplay, δίνοντάς του καλύτερο ρυθμό.

Όπως είχαμε επισημάνει στο προηγούμενο review μας, ο ρυθμός του gameplay δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός αφού μεσολαβούσε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα πριν αρχίσει και πριν τελειώσει ένα wave, ενώ οι εχθροί που έρχονταν κατά πάνω σας στα πρώτα waves ήταν ελάχιστοι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι στο PS VR έπρεπε να φτάσετε στο 6-7 wave για να νιώσετε την αδρεναλίνη να σας κυριεύει, ενώ εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια... χαλάρωσης. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι αν πεθάνετε και κάνετε retry συνεχίζετε την πρόοδό σας από το wave που πεθάνατε και όχι από το αμέσως προηγούμενο, όπως συνέβαινε στην VR έκδοση του παιχνιδιού.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Wales Interactive.

IGN Greece Το Doom του 1993 ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο του ''Patch'' Καινούργιο παιχνίδι από τον δημιουργό του Ark: Survival H Epic Games μπαίνει στο μάτι του Steam με δικό της Store

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα