The Outer Worlds -- Road to E3 2019

Το The Outer Worlds θέλει να ανατρέψει το τυπικό παιχνίδι ρόλων.

Τίποτα δεν είναι καλύτερο απο μια καλή έκπληξη. Γι'αυτόν τον λόγο, όταν το The Outer Worlds, ενα ολοκαίνουργιο roleplaying game σε ενα νέο sci-fi σύμπαν απο ένα εικονικό studio γνωστό για τα εξαιρετικά της roleplaying παιχνίδια, ανακοινώθηκε απο το πουθενά, υπήρχε μια γνήσια αύρα ενθουσιασμού.

Μετα την ανακοίνωση του Outer Worlds στα Game Awards προς

το τέλος του 2018, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Το όνομα πίσω απο αυτό το καινούργιο παιχνίδι θα ήταν η Obsidian Entertainment, γνωστή ως οι δημιουργοί γνωστών RPG τίτλων όπως το Fallout: New Vegas, Star Wars: The Knights Of The Old Republic 2, και το franchise Pillars Of Eternity. Τέλεια!

Ο λόγος που το Outer Worlds μάς κέρδισε την προσοχή δεν ήταν τόσο το κύρος του παραγωγού, αλλά η πορεία που έπαιρνε για αυτό το παιχνίδι, αυτόν τον νέο κόσμο. Σε όλους μας αρέσουν οι πιο dark ματιές για το μακρυνό μέλλον, οπου υπάρχει μόνο πόλεμος, ή οι τόμοι απο lore για το Star Wars που θα μπορούσαν να γεμίσουν βιβλιοθήκη και μας αρέσουν ιδιαίτερα ξωτικά, νάνοι, δράκοι και μπουντρούμια, αλλα το παιχνίδι δεν είναι τίποτα απο αυτά. Το Outer Worlds είναι μια ματιά στο μακρυνό μέλλον μέσα απο ένα σκοτεινό και ελαφρώς σουρεαλιστικό φακό, οπού πολυεθνικές έχουν καταλάβει ολόκληρα πλανητικά συστήματα, σε μια απόπειρα να ταϊσουν το πάντα πεινασμένο τέρας του κέρδους. Και ώ τι ευτράπελα κάνουν για να φτάσουν εκεί!

Είναι αυτή η sci-fi σάτιρα του ξέφρενου, ανεξέλενκτου καπιταλισμού-- όπου το να σε προσλάβει ο εργοδότης σου σημαίνει οτι θα σε πετάξουν στην άλλη άκρη ενός γαλαξία, ή να ξυπνήσεις σε έναν άγνωστο πλανήτη-- που μας μαγνητίζει. Ναι, το Outer Worlds φαίνετε να είναι ενα μηχανικά βαθύ RPG πρώτου προσώπου γεμάτο με μάχες, social interactions και progress systems, με τρόπο που θυμίζει ένα Fallout παιχνίδι, αλλά ακόμα και χωρίς την ευκαιρία να περάσουμε αυτά τα συστήματα σε ένα “test drive”, παραμένουμε ενθουσιασμένοι για το Outer Worlds. Γιατί; Γιατί έχει χαρακτήρα.


Σίγουρα μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε ένα party απο τερατοκτώνους companions, ή να βάλουμε -ΟΛΑ- τα points μας σε skills για να φτιάξουμε ότι αντιστοιχεί σε έναν stealthy τοξότη στο διάστημα, και να πιάσουμε στα χέρια μας τρελά sci-fi όπλα, σαν ένα ρόπαλο που παραμορφώνει πρόσωπα. Παρόλα αυτά, μας ενδιαφέρει η έμφαση που έχει δώσει η Obsidian για να κάνει την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ασυνήθηστη. Η εταιρία προσπαθεί να αντικαταστίσει την κλασσική εμπειρία ενός RPG αυτού του στυλ με χιούμορ και αυτογνωσία. Τι θα γινόταν αν αντί για τις κλασσικές intimidating ή persuasive επιλογές στην ομιλία να έιχαμε την επιλογή Dumb; Η αν είμαστε παντελώς ανίκανοι να ηγηθούμε πληρώματος, πόσο μάλλον πλοίου; Αν, όταν βρισκόμαστε αντιμέτοποι με ένα πρόβλημα και λέμε το ποιο αφελές, χαζό πράγμα, οι NPC's να μας απαντάνε σαν να είμαστε χαζοί, και όχι άδικα!

Στο Outer Worlds φαίνετε να μπορούμε να τα κάνουμε αυτά. Σαν τον Han Solo αλλα χωρίς αυτή την αλήτικη γοητεία, θέλουμε να μπορούμε να τρέχουμε ουρλίαζοντας σε έναν διάδρομο χωρίς να έχουμε ιδέα τι κάνουμε.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για το επόμενο παιχνίδι της Obsidian, ξέρουμε οτι το Outer Worlds δεν θα είναι το τεράστιο RPG 100+ ωρών όπως μας έχουν μάθει τα Fallout, Witcher, Elder Scrolls του κόσμου, που κάθε έκδοση τους ήταν ποιο μεγάλη απο την προηγούμενη. Αλλα για εμάς αυτό δεν είναι κακό. Απ΄ ότι φαίνετε θα έχουμε εναν πλούσιο, πρωτοποριακό κόσμο γεμάτο με τις ιδιαιτερότητες του corporate branding που είναι ένα φανταστικό ξεκίνημα μιας στοχευμένης εμπειρίας που μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ένα καινούργιο franchise αν πετύχει

Ηταν φανερό οτι το development του Outer Worlds είχε ξεκινίσει πριν το μελάνι στο συμβόλαιο αγοράς της Obsidian απο την Microsoft είχε στεγνώσει, αλλα τώρα που το studio είναι η “πρώτη μούρη” για μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες του gaming, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το Outer Worlds να πάρει την υποστήριξη που χρειάζετε για να γίνει κατι πολύ ποιο ουσιώδες στην πορεία.


Φυσικά, δεν θα μπορέσουμε να το μάθουμε αυτό μέχρι το Outer Worlds να κυκλοφορήσει, αλλά έχουμε βάλει τις ζώνες μας, στις θέσεις του διαστημοπλοίου, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας, στις άκρες του σύμπαντος. Μόλις έξι μήνες μετά την ανακοίνωση του και περιμένουμε πώς και πώς να δούμε και άλλα για το παιχνίδι. Ευτυχώς για εμάς ο Phil Spenser της Microsoft έχει επιβεβαιώσει οτι θα έχουμε ακόμα μια ματιά στο παιχνίδι στην Ε3 του 2019. Μέχρι το Microsoft Conference και το αναπόφευκτο Xbox One reveal παιχνιδιών, θα περιμένουμε υπομονετικά για το announcement trailer ακούγοντας Iggy Pop. Δεν θα αργήσει.

Όλες οι ανακοινώσεις από την E3 στο ειδικό hub του IGN Greece: E3 2019

IGN GreeceE3 2019 - Τι περιμένουν οι συντάκτες του IGN GreeceApex Legends: Official L-Star Weapon TrailerE3 2019: 'Χειμωνιάτικη' κυκλοφορία για το Kingdom Hearts 3 ReMind DLC

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα