The Last of Us Part 2: Ένα μεγάλο, αλλά όχι Open World παιχνίδι από την Naughty Dog

"..έχει τον ρυθμό του πρώτου παιχνιδιού," είπε ο Neil Druckmann.

Η Naughty Dog δεν σκόπευε να κάνει το μεγαλύτερό της παιχνίδι, με το The Last of Us Part II, αλλά σύμφωνα με τον Δημιουργικό Διευθυντή, Neil Druckmann, οι φιλοδοξίες της ιστορίας την ανάγκασαν.

"Δεν θέλαμε να κάνουμε το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει ποτέ, ξεκινήσαμε να πούμε αυτή την πραγματικά φιλόδοξη ιστορία, που έγινε στη συνέχεια το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει ποτέ. Και γι 'αυτό πήραμε τον χρόνο μας",

είπε ο Druckmann στο IGN.

"Η ιστορία που διατυπώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια είναι πραγματικά πολύπλοκη, έχει ένα μεγάλο cast χαρακτήρων. Ο πυρήνας είναι απλός, αλλά ο δρόμος οδηγεί σε διάφορα μονοπάτια", είπε. "Χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο για τα cinematics, χρειαζόμασταν περισσότερες τοποθεσίες, χρειαζόμασταν περισσότερους τύπους εχθρών. Έτσι, το πεδίο εφαρμογής του συνέχισε να μεγαλώνει".

Αλλά για εκείνους που μπορεί να ανησυχούν ότι το "μεγαλύτερο" σημαίνει και στάσιμο, ο Druckmann μας διαβεβαίωσε ότι η ομάδα προτίθεται να ακολουθήσει τον ρυθμό και τη ροή του αρχικού παιχνιδιού.

"Δεν είναι παραγεμισμένο, έχει αυτόν το ρυθμό του πρώτου παιχνιδιού. Ξεκινάτε αυτήν την τρελή, συναισθηματική, ενοχλητική περιπέτεια με στιγμές υψηλής πίεσης και άλλες, πιο αργές, γεμάτες σκέψεις σκηνές. Αυτά τα γεγονότα είναι απλωμένα σε όλο το παιχνίδι", δήλωσε ο Druckmann.

"[Το demos και το gameplay βίντεο της E3 2018] ένα μικρό κομμάτι του πόσο μεγάλο είναι αυτό το παιχνίδι. Δεν υπερβάλλω, αυτό είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της Naughty Dog μέχρι σήμερα", είπε.

Το "μεγαλύτερο" ισχύει όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά είναι μια φιλοσοφία που φαίνεται στη δημιουργία του κόσμου και το gameplay.

Όταν πρόκειται για τη δομή του κόσμου, ο Druckmann είπε ότι η ομάδα της Naughty Dog ήθελε να συνεχίσει με την τάση των πρόσφατων παιχνιδιών του στούντιο, όπως το Uncharted 4: A Thief's End και το Uncharted: The Lost Legacy. Έτσι, δεν θέλουν να κάνουν το The Last of Us Part II sequel, αλλά θα έχουν περιοχές που επιτρέπουν στους παίκτες να εξερευνήσουν τις γύρω περιοχές.

"Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στην ιστορία, μπορείτε να βρείτε και άλλα πράγματα και να πείτε: "Εδώ είναι μερικά προαιρετικά πράγματα που μπορείτε να εξερευνήσετε, μερικές παράπλευρες ιστορίες ή μπορείτε να πάτε αμέσως εκεί που θέλετε να πάτε", είπε. "Αλλά η ένταση δεν είναι μεγάλη και καθώς η ένταση ανεβαίνει, ίσως να δυσκολέψουμε τα πράγματα. Και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις, ανάλογα με την ανάγκη της ιστορίας". Ο Druckmann εξήγησε ότι αυτή η ισορροπία μεταξύ μεγαλύτερων περιοχών και πιο σκηνοθετημένων τμημάτων εξαρτάται από την ένταση που θέλει να δώσει η Naughty Dog.

"Σε αντίθεση με ένα open-world παιχνίδι που είναι συνήθως ανοιχτό συνεχώς, αυτό το είδος παιχνιδιού δεν λειτουργεί για εμάς, για το The Last of Us, επειδή χάνεται την ένταση. Αν χρειαστώ να σώσω κάποιον και το [παιχνίδι] λέει ότι 'OK πηγαίνε να τον σώσεις τώρα ... ή κάνε αυτά τα 10 άλλα πράγματα πρώτα,' χάνετε η ένταση", είπε.

Μια σημαντική αλλαγή στο gameplay επέτρεψε επίσης κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό και τα expansion. H ικανότητα της Ellie να πηδάει. Έτσι, το νέο κουμπί της επιτρέπει όχι μόνο να είναι πιο ευκίνητη στην μάχη, αλλά της δίνει και τη δυνατότητα να φτάνει σε πιο ψηλά σημεία, όπως ο δεύτερος όροφος ενός κτιρίου.

"Τώρα, η Ellie μπορεί να φτάσει στα ύψη, να φτάσει στους δεύτερους ορόφους, ενώ μπορεί να ξεφύγει και από τους εχθρούς με πολλούς τρόπους. Από πάνω, από κάτω, ή από πίσω τους ", εξηγεί ο Druckmann.

Για περισσότερα, διαβάστε για το αν το παιχνίδι θα χει multiplayer και τον ρόλο που παίζουν τα σκυλιά στις αποφάσεις σας.

Το The Last Of Us Part 2 κυκλοφορεί στις 21 Φεβρουαρίου 2020, στο Playstation 4.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece The Last of Us Part 2: Πώς τα σκυλιά επηρεάζουν το παιχνίδι Στα όνειρα των φαν θα μείνει το Multiplayer για το The Last of Us Part 2 Ανακοινώθηκε η Collector's Edition του The Last of Us Part 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα