The English Game of 2hrones!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων οι τελικοί μιας σεζόν μονοπωλούνται από ομάδες προερχόμενες από μία μόνο χώρα! Η Αγγλία το τερμάτισε και χωρίς την -κατά πάσα πιθανότητα- φετινή της πρωταθλήτρια!

Στο Champions League μετά από επικές προκρίσεις η Λίβερπουλ και η Τότεναμ θα κονταροχτυπηθούν στη Μαδρίτη, ενώ Τσέλσι και Άρσεναλ θα λύσουν τις διαφορές τους στο Μπακού.

Μάλιστα αυτός θα είναι ο πρώτος αγγλικός τελικός στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης
μετά το 1971-72 όταν είχαν αναμετρηθεί Γουλβς και Τότεναμ. Στο Champions League τελευταίος αγγλικός εμφύλιος ήταν το 2008 ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά κύπελλα με τους Άγγλους να παίρνουν τα σκήπτρα από τους Ισπανούς που τα τελευταία χρόνια είχαν τον πρώτο λόγο στις κατακτήσεις, αλλά ουδέποτε συνέθεσαν δύο ζευγάρια τελικών.

Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ανάμεσα στις τέσσερις αγγλίδες φιναλίστ των δύο φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων δε βρίσκεται η ομάδα που είναι μια ανάσα από το να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα