The Council - Episode 3: Ripples Review

Δημοκρατική κακοδαιμονία

Στο review μας για το δεύτερο επεισόδιο του The Council, το είχαμε βαθμολογήσει με 8.4 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Αν εξαιρέσουμε την αισθητά μικρότερη διάρκειά του (διαρκεί μόλις δύο ώρες), το δεύτερο επεισόδιο του The Council συνεχίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία του Louis de Richet. Συν τις άλλοις, δύσκολα μπορούμε να θυμηθούμε κάποιο άλλο πρόσφατο Adventure που να κατάφερε να μας δυσκολέψει τόσο πολύ μέχρι να βρούμε

την λύση στους γρίφους του. Ως εκ τούτου, οι λάτρεις του είδους θα πρέπει να το δοκιμάσουν χωρίς δεύτερη σκέψη.” Διαβάστε το review του The Council - Episode 2: Hide and Seek.

Κατά γενική ομολογία, όταν αναφερόμαστε σε ένα Adventure που διατίθεται με την μορφή επεισοδίων, το τρίτο εξ' αυτών έχει πάντοτε “κομβικό” ρόλο. To “Ripples” του The Council υπάγεται σε αυτό τον κανόνα για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχήν γιατί πρέπει να αποδείξει ότι τα προηγούμενα δύο δεν ήταν πυροτεχνήματα και κατά δεύτερον γιατί σε αυτό συναντάμε την μεγαλύτερη ως τώρα ανατροπή της σειράς. Προφανώς και δεν θα μπούμε στη λογική των spoilers, θα θέλαμε ωστόσο να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά πέρα από τις προδοσίες, τα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας και τις ίντριγκες παρατηρούμε μια ακόμη πτυχή του σεναρίου, η οποία σχετίζεται με τον αποκρυφισμό και το υπερφυσικό στοιχείο. Πλέον τα γεγονότα που είχατε παρακολουθήσει στο πρώτο επεισόδιο αρχίζουν να αποκτούν ένα νέο, ακόμη πιο μακάβριο και νοσηρό, νόημα.

Η ιστορία συνεχίζει από το cliffhanger φινάλε του “Hide and Seek”, καθώς ο Louis de Richet συνεχίζει να αναζητά τα ίχνη της μητέρας του στην έπαυλη του Λόρδου Mortimer. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψετε ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός της συνάντησης των επιφανών καλεσμένων στην μυστηριώδη έπαυλη. Στη συνεδρίαση δε που θα ακολουθήσει καλείστε να πάρετε πολλές κρίσιμες αποφάσεις. Σε πολλά σημεία του τρίτου επεισοδίου θα διαπιστώσετε πως οι αποφάσεις που είχατε πάρει στο παρελθόν έχουν και το ανάλογο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίον σας αντιμετωπίζουν οι διάφοροι NPC.

Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο του επεισοδίου καλείστε να λύσετε το πιο περίπλοκο puzzle που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο The Council. Πριν όμως από αυτό θα χρειαστεί να συλλέξετε μια σειρά από αντικείμενα. Αυτή είναι η λιγότερη ενδιαφέρουσα στιγμή του επεισοδίου, καθώς θα πρέπει να κάνετε backtracking και να εξερευνήσετε από την αρχή όλη την έπαυλη. Εάν τα αντικείμενα αυτά βρίσκονταν σε νέες τοποθεσίες, πιθανόν η όλη διαδικασία να παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δυστυχώς όμως όλα τα αντικείμενα βρίσκονται σε τοποθεσίες που έχετε ήδη επισκεφθεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια της περιπέτειά σας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας αποτύχαμε να λύσουμε το puzzle, ωστόσο προς έκπληξή μας δεν οδηγηθήκαμε στην οθόνη του Game Over. Αντιθέτως καλούμαστε να ζήσουμε με την... αποτυχία μας στο τέταρτο επεισόδιο του The Council. Το γεγονός αυτό μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο για τα όσα θα επακολουθήσουν.

Σε τεχνικό επίπεδο δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Οι πτώσεις του frame rate είναι αισθητές, αλλά λόγω του cinematic feeling του παιχνιδιού δεν επηρεάζουν σημαντικά το gameplay. Ατοπήματα παρατηρούνται και στο lip sync, αλλά και στους υπότιτλους. Για παράδειγμα, ένας NPC σας ζητά να βρείτε έξι αντικείμενα, αλλά στους υπότιτλους γράφει “five objects”. Κατανοούμε τους περιορισμούς στο budget, ωστόσο οι developers επιβάλλεται να διορθώσουν αυτά τεχνικά ψεγάδια στα επόμενα επεισόδια.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Focus Home Interactive.

IGN Greece Αποκαλύφθηκαν τα Xbox Games With Gold για τον Οκτώβρη Death Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018 Ο CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα