Tα ξαναλένε για παρηγοριά

Βέλγιο και Αγγλία συναντιούνται για δεύτερη φορά στο Μουντιάλ (17:00), όχι όμως στο παιχνίδι που θα ήθελαν...

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

«Κόκκινοι διάβολοι» και «λιοντάρια», ηττήθηκαν στα ημιτελικά από Γαλλία και Κροατία αντίστοιχα, έτσι περιορίζονται στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον μικρό τελικό της Αγίας Πετρούπολης.

Οι
δύο ομάδες, είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο στα γήπεδα της Ρωσίας, με το Βέλγιο να κερδίζει 1-0 και να παίρνει την πρώτη θέση, με τους Άγγλους να τερματίζουν δεύτεροι. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που δύο αντίπαλοι παίζουν μικρό τελικό, έχοντας συναντηθεί και προηγουμένως στην ίδια διοργάνωση.

Μπορεί η ποδοσφαιρική αθανασία να ξέφυγε και στους δύο πριν από λίγες μέρες, ωστόσο για το Βέλγιο πιθανή νίκη θα σηματοδοτήσει την καλύτερη πορεία της ιστορίας του στο Μουντιάλ, ενώ οι Άγγλοι αν επικρατήσουν θα έχουν κατακτήσει την καλύτερη θέση μετά την κατάκτηση του τίτλου το 1966.

Στο πλαίσιο του Μουντιάλ, έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, με αμφότερα τα παιχνίδια να πηγαίνουν στην παράταση (1954 και 1990). Συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 22 φορές, με την Αγγλία να έχει 15 νίκες, το Βέλγιο 2 και 5 ισοπαλίες.

Οι Βέλγοι έχουν παίξει μικρό τελικό το 1986 χάνοντας στην παράταση με 4-2 από την Γαλλία, ενώ οι Άγγλοι ηττήθηκαν από την Ιταλία στον αντίστοιχο παιχνίδι του 1990, στην προηγούμενη εμφάνιση σε ματς τρίτης θέσης.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», δεν έχουν κρατήσει ανέπαφη εστία σε 14 νοκ - άουτ παιχνίδια Μουντιάλ, το μεγαλύτερο τέτοιο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης με 30 γκολ παθητικό, ωστόσο έχουν την καλύτερη επίθεση στην Ρωσία με 14 γκολ, ενώ Αγγλία και Κροατία έχουν πετύχει από 12.

Αγωνιστικά, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις δύο ενδεκάδες, με τους Βέλγους να έχουν ξανά στην διάθεσή τους τον αμυντικό Μενιέ.

Πιθανές ενδεκάδες:
Βέλγιο: Κουρτουά - Φερτόνχεν, Κομπανί, Αλντερβάιρελντ - Βίτσελ, Ντε Μπράινε, Τσαντλί, Μενιέ - Φελαϊνί, Αζάρ, Λουκάκου.
Αγγλία: Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ - Τρίπιερ, Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Ντελφ - Στέρλινγκ, Κέιν.
Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)
Βοηθοί: Σοκαντάν, Μανσουρί (Ιράν).
Keywords
Τυχαία Θέματα