Super Dragon Ball Heroes: World Mission Review

Η σωτηρία του κόσμου είναι στα χέρια σας.

Από τη δεκαετία του '80 έως και σήμερα πολλά είναι τα video games που βασίστηκαν στην επιτυχημένη σειρά manga και anime, Dragon Ball. Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι κατά κύριο λόγο fighting games,

κατά καιρούς έχουν υπάρξει πειραματισμοί με card games, τα οποία δυστυχώς κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Ένα από αυτά είναι και τo Dragon Ball Heroes, ένα Arcade Tactical Card Game το οποίο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως πρόγονο του Super Dragon Ball Heroes: World Mission. Με την άφιξη του Nintendo Switch πολλά games που παλαιότερα κυκλοφορούσαν αποκλειστικά στην Ιαπωνία έκαναν το ντεμπούτο τους και στις δυτικές χώρες και έτσι έγινε και με το Super Dragon Ball Heroes: World Mission το πρώτο Dragon Ball TCG που έφτασε στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Στον κόσμο του Super Dragon Ball Heroes: World Mission ο ρόλος μας είναι περίπου αυτός που είναι και στην πραγματική ζωή. Ο πρωταγωνιστής είναι ένα ενθουσιώδες παιδί που αγαπά τη σειρά Dragon Ball και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζει την αγάπη του προς τους ήρωες είναι να παίζει ένα card game, το Super Dragon Ball Heroes. Κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά και ενώ η απόδοση του πρωταγωνιστή μας είναι εντυπωσιακή, μία μυστηριώδης φιγούρα φαίνεται να τον παρακολουθεί. Πρόκειται για τον Great Saiyaman 3, ένα σπουδαίο παίκτη του διάσημου card game που βλέπει στον ήρωα μας μία ιδιαίτερη δύναμη. Ο Great Saiyaman 3 σας προκαλεί σε match όμως πριν καλά καλά προλάβετε να μάθετε τα βασικά του παιχνιδιού ένας περίεργος ήχος αναστατώνει το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε.

Ακολουθώντας τον Great Saiyaman 3 αντικρίζετε ένα απρόσμενο θέαμα. Ένας από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού κυκλοφορεί ανενόχλητος στον πραγματικό κόσμο προκαλώντας εντάσεις και προβλήματα. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον Great Saiyaman 3, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό εμφάνισης κάποιου χαρακτήρα στον πραγματικό κόσμο και αυτός είναι και ο λόγος που σας παρακολουθούσε. Ο Master του Super Dragon Ball Heroes ετοιμάζει μία ομάδα από ικανούς παίκτες για να τον βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απειλής που προκύπτει από τη σύγκρουση των δύο ανόμοιων κόσμων κι εσείς καλείστε να γίνεται ένα από τα βασικά μέλη της. Μπορείτε όμως να ανταποκριθείτε στην πρόκληση;

Το παιχνίδι ξεκινά παρέχοντάς σας τις βασικές γνώσεις που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις μίας μάχης. Σε αντίθεση με το μέσο card game το deck σας αποτελείται από επτά μόνο κάρτες, οι οποίες μάλιστα είναι όλες κάρτες χαρακτήρων και όχι spells ή κάτι παρόμοιο, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν διαφορετικά είδη καρτών. Οι ήρωες που βρίσκονται στις κάρτες μπορούν να ανήκουν σε έναν από τρεις διαφορετικούς τύπους, Hero Type, Berserker Type και Elite Type. Κάθε τύπος έχει τις δικές του δυνάμεις και αδυναμίες, ενώ όλοι οι ήρωες έχουν συγκεκριμένη αντοχή η οποία μειώνεται κατά τη διάρκεια της μάχης κάνοντας τους ευάλωτους σε stun. Το deck σας βρίσκεται απλωμένο στο board από την έναρξη της μάχης και ο σκοπός σας είναι η κίνηση των καρτών στην περιοχή επίθεσης ή στην περιοχή ξεκούρασης για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Φυσικά το gameplay δεν αποτελείται απλά από τυφλές κινήσεις καρτών ανάμεσα σε δύο περιοχές. Οι κινήσεις σας πρέπει να γίνονται στρατηγικά τόσο για την αποφυγή stun όσο και για την ενεργοποίηση των ικανοτήτων των ηρώων και την επίτευξη Co-Op Bonus. Τα Co-Op Bonuses είναι συγκεκριμένες ικανότητες με σημαντικές επιπτώσεις στο board, που γίνονται διαθέσιμες μόνο αν οι χαρακτήρες που επιτίθενται ανήκουν στον ίδιο τύπο. Επιπτώσεις στο board έχουν και τα διάφορα αντικείμενα που αποκτάτε σαν rewards κατά τη διάρκεια του Story mode ή μέσω του shop, και μπορείτε να προσθέσετε σαν βοήθεια πριν την έναρξη της μάχης. Πριν από κάθε μάχη έχετε επίσης τη δυνατότητα επιλογής ενός module με συγκεκριμένες ιδιότητες που προσαρμόζεται στο ρομποτάκι-βοηθό σας για να σας φέρει λίγο πιο κοντά στη νίκη. Το επίπεδο δυσκολίας του Story mode ξεκινώντας είναι αρκετά χαμηλό, όμως ευτυχώς αυξάνεται σταδιακά, όσο αυξάνονται οι γνώσεις και οι δυνατότητές σας.

Εκτός του Story mode το παιχνίδι προσφέρει την επιλογή του Arcade Mode, όπου μπορείτε να εκτελέσετε συγκεκριμένες αποστολές ενάντια σε μεγάλους ανταγωνιστές της σειράς, ενώ δίνεται και η δυνατότητα online αναμετρήσεων, αρκεί να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Nintendo Switch Online. Για όσους αισθάνονται δημιουργικοί ή οι 1177 κάρτες που περιλαμβάνει το παιχνίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετές υπάρχει το Creation mode, όπου μπορείτε να κατασκευάσετε τις δικές σας κάρτες. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παιχνίδι δεν υπάρχουν micro-transactions και η αγορά καρτών μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση Gacha tickets, ενός είδους in-game currency.

Τα γραφικά του Super Dragon Ball Heroes: World Mission δε θα τα χαρακτηρίζαμε άψογα, όμως είναι ικανοποιητικά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ατέλειες, όπως έλλειψη λεπτομερειών στους χαρακτήρες και το background όμως τίποτα σημαντικό που να επηρεάζει το gameplay. Η μουσική του είναι αρκετά καλή και μάλιστα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Το voice acting αν και περιορισμένο είναι αρκετά καλό και εξ ολοκλήρου στα Ιαπωνικά.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas.

IGN GreeceΗ Creative Assembly εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία ενός fanSony και Microsoft βαδίζουν χέρι-χέρι για τη βελτίωση του cloud gamingΗ νέα εποχή των Game Enthusiasts

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα