State of Decay 2: Daybreak DLC Preview

Νεκρός πριν το ξημέρωμα

Μετά την κυκλοφορία του State of Decay στο Xbox 360, η οποία έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2013, η Undead Labs μας προσέφερε δύο ακόμη χορταστικά add-ons, τα Breakdown και Lifeline. To first-party studio της Microsoft θα ακολουθήσει ανάλογη τακτική και στην περίπτωση του State of Decay

2, καθώς πολύ σύντομα θα δούμε ένα νέο DLC που θα φέρει τον τίτλο Daybreak. To IGN Greece είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι το Daybreak κατά την διάρκεια της Gamescom, το οποίο μας άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα τι ακριβώς προσφέρει το επερχόμενο DLC και πως συνδέεται με το βασικό game.

To Daybreak αποτελεί εκ πρώτης όψεως ένα αυτόνομο waved based horde mode, στο οποίο αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός στρατιώτη της ομάδας Red Talon. Η αποστολή σας είναι να προστατεύσετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία από τις ορδές των zombies που έρχονται κατά πάνω σας. Η βάση σας προστατεύεται περιμετρικά από τοίχους και στο κέντρο της βρίσκεται ένας technician, τον οποίο και θα πρέπει πάση θυσία να προστατέψετε. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε συγκεκριμένους τοίχους για να βγείτε έξω από την βάση σας για να αντιμετωπίσετε τους απέθαντους, πριν αυτοί καταστρέψουν τις οχυρώσεις σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επισκευάσετε τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα zombies στους τοίχους της βάσης σας.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα zombies επιτίθενται κατά κύματα και προσπαθούν να διαρρήξουν την εξωτερική σας περίμετρο και να φτάσουν μέχρι τον technician. Για να ολοκληρώσετε το Daybreak θα πρέπει να επιβιώσετε απέναντι σε επτά κύματα εχθρών, τα οποία απαρτίζονται από zeds διαφόρων κατηγοριών. Στα πρώτα κύματα επιτίθενται κυρίως απλά zombies, αλλά στην πορεία θα δείτε αρκετούς juggernauts να έρχονται κατά πάνω σας. Στο Daybreak θα δούμε και μια Blood Plague παραλλαγή των juggernauts. Ήταν που ήταν πανίσχυροι οι juggernauts, τώρα θα μπορούν να σας μολύνουν και με την ομώνυμη ασθένεια.

Για να μπορέσετε να επιβιώσετε απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις θα χρειαστεί να καταφύγετε στα λεγόμενα CLEO weapons, τα οποία απαρτίζονται από έξι νέα melee όπλα, οχτώ ranged και έξι καινούργια deployable εκρηκτικά (π.χ spider mines). Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω όπλα ξεκλειδώνουν μέσω των prestige points που συλλέγετε κατά την διάρκεια του playthrough σας. Επιπροσθέτως, τα CLEO weapons χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο πυρομαχικών. Με τα prestige points μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε επιπλέον facilities και αντικείμενα για το main game. Φυσικά όλος ο CLEO εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο Daybreak, όσο και στο βασικό campaign.

Με δεδομένο ότι τα CLEO weapons είναι πιο ισχυρά από αυτά που θα συναντήσετε στο βασικό game εγείρεται ένα βασικό ερώτημα. Αν ένας παίκτης ασχοληθεί με το Daybreak πριν ολοκληρώσει το campaign του State of Decay 2 μήπως θα γίνει υπερβολικά overpowered; Η απάντηση της Undead Labs είναι ότι αν ένας παίκτης ασχοληθεί εντατικά με το Daybreak πριν ολοκληρώσει το State of Decay 2 είναι δεδομένο ότι θα έχει πιο εύκολο έργο στο campaign του. Θα πρέπει ωστόσο να επιστρέφει τακτικά στο Daybreak για να συλλέγει περισσότερα prestige points και να αναπληρώνει τα αποθέματα των πυρομαχικών του. Με άλλα λόγια η εμπειρία του Daybreak αλληλοσυμπληρώνει αυτή του campaign.

H Undead Labs μας επιβεβαίωσε επίσης ότι το Daybreak DLC θα περιλαμβάνει νέα Achievements. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες συνολικά θα δούμε περισσότερα από 24 Achievements (250 Gamerscore). To Daybreak θα κοστίζει 9.99 ευρώ, ενώ θα διατίθεται δωρεάν για τους κατόχους της Ultimate Edition του παιχνιδιού. Οι συνδρομητές του Xbox Game Pass θα μπορούν να το αποκτήσουν με μια μικρή έκπτωση της τάξεως του 10% επί της αρχικής τιμής αγοράς.

Το Daybreak DLC του State of Decay 2 θα κυκλοφορήσει στις 12 Σεπτεμβρίου για PC και Xbox One.

IGN GreeceMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίαςΦωτογραφίες: Xbox Arena Festival 3 powered by ΠΛΑΙΣΙΟ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα