Spectrum Review

Zen και αυτοσυγκέντρωση μας λέγανε στη yoga...

To Spectrum, η νέα δουλειά της 3D Avenue εστιάζει στο ζεν και στην αυτοσυγκέντρωση που μπορείτε να έχετε μέσα σας, παίζοντας μέσα σε έναν αφηρημένο σκοτεινό κόσμο που δέχεται εισβολή από το φως και το χρώμα. Σκοπός του παίκτη

είναι να επιστρέψει στο σκοτάδι, φθάνοντας σε ανοιχτές σκοτεινές πύλες αποφεύγοντας παράλληλα τα πολύχρωμα θανατηφόρα εμπόδια.

Μόνο όπλο σας είναι η χρήση της βαρύτητας, πιέζοντας το μικρό σας πλασματάκι να προχωρήσει και να αποφύγει τις παγίδες που υπάρχουν μέχρι να φτάσει στην έξοδο. Συνολικά θα συναντήσετε 80 διαφορετικά levels σε οχτώ ξεχωριστά environments. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα Joy-Con σας με ένα φίλο σας και να παίξετε co-op.Αρχικά είναι διαθέσιμοι δύο κόσμοι, ο Light World και ο Dark World. Στον καθένα εξ' αυτών υπάρχει ένα ξεκλείδωτο level. Ανάλογα στο σημείο όπου βρίσκεστε, θα χρειαστεί να πάτε κόντρα στην ροή των διαφόρων ρευμάτων αέρα ή να τα χρησιμοποιήσετε για να ανεβείτε ψηλότερα, να αποφύγετε σημεία που μπορεί να σας τραυματίσουν ή να σας σκοτώσουν κ.ο.κ. Καλό θα είναι πριν φτάσετε στην έξοδο να συλλέξετε όλα τα bonus αντικείμενα, είτε για να αναπληρώσετε την ενέργειά σας, είτε για να λάβετε καλύτερη αξιολόγηση.

Υπάρχει χρονομέτρηση εξ αρχής. Η πρώτη πίστα ξεκινά δείχνοντας μας τι πρέπει να κάνουμε για να προχωρήσουμε, αρχικά σε μορφή βίντεο και έπειτα σε μορφή οδηγιών. Παρακάτω, όταν συναντάμε κάποιο χρώμα στη πορεία μας, μας πληγώνει, και όσο προχωράμε αν δεν μαζεύουμε τη λευκή σκόνη θα τελειώσει και ο χρόνος μας μέσα στο παιχνίδι. Ο χρόνος μας επηρεάζεται ακόμα και αν πληγωθούμε από κάτι. Είναι δυνατό να χάσουμε, και χωρίς πίεση στις ζωές που διαθέτουμε, αλλά από την έλλειψη χρόνου.

Στη κάθε μία πίστα έχετε 3 bonus αντικείμενα που εμφανίζονται στο τέλος αν τη τερματίσετε πλήρως. Το κάθε ένα μέσα στο παιχνίδι αντιστοιχεί και σε μία ζωή/παράταση χρόνου. Κατά τη διάρκεια της κάθε πίστας εμφανίζονται νέα ανά διαστήματα, ώστε να τα αναπληρώνετε, αλλά εάν τα χάσετε όλα θα βγείτε ξανά στην αρχή της πίστας όπου βρισκόσαστε, γι αυτό προσοχή. Εάν χάσετε ένα ή δύο, δεν θα έχει κάποιον αντίκτυπο σε εσάς, παρά μόνο τη χαμηλότερη βαθμολογία και κατάταξη στο πίνακα για τη συγκεκριμένη πίστα στην οποία βρισκόσαστε. Υπάρχει ένα αρχικό σκορ προηγούμενων παικτών με nicknames και χρόνο για να ανεβούμε. Όσο καλύτερο σκορ κάνετε σε χρόνο, τόσο υψηλότερα θα ανεβαίνετε στη κατάταξη. Μπορούμε να έχουμε μόνο ένα save file και αν διαγράψουμε τα σκορ μας δεν μπορούμε να τα επαναφέρουμε.

Ξεκινήσαμε το playthrough μας παίζοντας στο handheld mode, θεωρώντας ότι θα ναι πιο ξεκούραστο απ’ ότι στη τηλεόραση, αλλά τελικά δεν είχε καμία διαφορά παρά μόνο στον χειρισμό. Επίσης, υπήρχαν πίστες που απαιτούσαν συγχρονισμό με τον ρυθμό της ροής όσων θα έρθουν κατά πάνω μας για να μας πλακώσουν ώστε να τα αποφύγουμε, χωρίς ωστόσο η μουσική να βοηθά σε αυτό, όπως περιμέναμε. Η μουσική μας άφησε γενικώς μέτριες εντυπώσεις και μάλιστα αρκετές φορές μας προκάλεσε άγχος.

Η ποιότητα των γραφικών του Spectrum είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων μετριοπαθής, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τα screenshots. Δυστυχώς, σε κάποια φάση όταν προχωρούσα, κόλλησε σε σημείο τέτοιο που τρόμαξα μήπως είχε κολλήσει η κονσόλα ή το χειριστήριο, αλλά τελικά έφταιγε το ίδιο το παιχνίδι. Στις πίστες τώρα, επειδή μπορεί ακόμα και να στροβιλίζουν γύρω γύρω, έτυχε να με ζαλίσουν λιγάκι (φυσικά όχι όλες). Ωστόσο, προχωρούν πολύ γρήγορα μέσα από τη πίεση του χρόνου, συγκεκριμένα, δεν κατάλαβα πότε τερμάτισα τις πρώτες οχτώ.

Από ένα σημείο και μετά, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σημαντικά χωρίς να δίνεται κάποια επιπλέον βοήθεια στον παίκτη, συνεπώς θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή και πείσμα για να το ολοκληρώσετε. Οι ώρες που μπορεί να χρειαστούν στον κάθε παίκτη για να το τερματίσει είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι από τα games που τελειώνουν πλήρως σε μία μέρα. Φυσικά, αν κάποιος θέλει μπορεί να ξαναπαίξει τις πίστες για να ανεβάσει το σκορ του. Για να λάβετε την μέγιστη δυνατή αξιολόγηση θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε το εκάστοτε level σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, να συλλέξετε και τα τρία collectables και να μην δεχθείτε ούτε ένα hit.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Digerati Distribution.

IGN GreeceDeath Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018Σε περισσότερες κονσόλες μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους οι κάτοχοι SwitchΆνοιξε το Nintendo Switch Online

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα