Soulcalibur VI

Αναζητώντας το καταραμένο Soul Edge.

Το Soulcalibur επέστρεψε έξι χρόνια μετά από την τελευταία προσθήκη της σειράς με ένα δυναμικό reboot που ξαναλέει την ιστορία του καταραμένου σπαθιού από την αρχή. Αν και το σενάριο είναι γνωστό, η σειρά είναι σαφώς ανανεωμένη προσφέροντας νέα mechanics, αλλά και μεγαλύτερο βάθος στην ιστορία τόσο του Soul Edge, όσο και των

χαρακτήρων.

Το σενάριο του Soulcalibur VI αναπαράγει την ιστορία του πρώτου Soulcalibur και ασχολείται με το Soul Edge, ένα καταραμένο θρυλικό σπαθί που καταναλώνει τις ψυχές εκείνων που το αναζητούν. Τον 16ο αιώνα, το Soul Edge έπεσε στα χέρια ενός δεινού πειρατή του Cervantes de Leon, ο οποίος το είχε στην κατοχή του και κατέστρεφε όποιον το αναζητούσε μέχρι να ηττηθεί από την πολεμίστρια Sophitia Alexandra και τη νίντζα Taki πολλά χρόνια μετά. Το ένα κομμάτι του σπαθιού καταστράφηκε, όμως εκείνο που παρέμεινε ζωντανό έδωσε ξανά ζωή στο σώμα του Cervantes.

Ο ιππότης Siegfried Schtauffen επιθυμώντας να κάνει δικό του το σπαθί, αντιμετώπισε τον αναβιωμένο Cervantes και κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη και να αποκτήσει το εναπομείναν κομμάτι του Soul Edge. Ανήμπορος να ελέγξει τη δύναμη του σπαθιού ο Siegfried ελευθέρωσε στον κόσμο το Evil Seed, μία δύναμη που μολύνει και τρελαίνει τους ανθρώπους, ενώ και ο ίδιος έχασε τον έλεγχο του εαυτού του και μετατράπηκε στον Nightmare, μία οντότητα που λειτουργεί υπό την επιρροή του καταραμένου σπαθιού.

Το Soulcalibur VI αποτελείται από πέντε διαφορετικά game modes για να ικανοποιήσει όλες μας τις ανάγκες. Η single-player εμπειρία είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ, προσφέροντάς μας δύο διαφορετικά Story modes, το Soul Chronicle, όπου αναλύεται το σενάριο μέσω ενός main story όσο και μέσα από τα μάτια των διαφορετικών χαρακτήρων της σειράς και το Libra of Soul, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα και να δείτε τα γεγονότα του game και από μία άλλη σκοπιά, αυτή της προσπάθειας για επιβίωση μετά την επιρροή του Evil Seed στον κόσμο. Ένα τρίτο single-player mode για το οποίο δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες αναμένεται να προστεθεί σύντομα.

Για όσους αισθάνονται πιο “παιχνιδιάρηδες” προσφέρεται η επιλογή του Character Creation με πολλές εναλλακτικές όσον αφορά τα διαφορετικά races και weapons του χαρακτήρα σας, αλλά και γενικότερα την εμφάνιση και τον εξοπλισμό του. Ήδη στα social media υπάρχουν πολλές αστείες δημιουργίες των fans αυτού του game mode που αναπαράγουν γνωστούς χαρακτήρες από σειρές ή games. Προφανώς από το Soulcalibur VI δε θα έλειπε και το Battle mode που περιλαμβάνει το Arcade, όπου καλείστε να αντιμετωπίσετε οκτώ αντιπάλους σε οκτώ διαφορετικά stages, το Versus, στο οποίο μπορείτε να μονομαχήσετε απέναντι στους φίλους σας, καθώς και το Training. Επίσης παρόν είναι το Online Battle, το οποίο μπορεί να είναι Ranked ή Casual.

Οι μάχες γίνονται όπως σε όλα τα games της σειράς, κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του όπλο και ένα διαφορετικό σετ ικανοτήτων, όμως δε λείπουν οι νέες προσθήκες. Εκτός από τις βασικές ικανότητες, πλέον κάθε χαρακτήρας έχει και μία character specific που διαχωρίζει ακόμα περισσότερο τις προσωπικότητές τους. Ένα νέο mechanic που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά είναι το Reversal Edge, το Reversal Edge χτυπώντας τον αντίπαλο βάζει τους χαρακτήρες σε μία κατάσταση slow motion όπου καλούνται να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλο σε ένα παιχνίδι τύπου πέτρα-ψαλίδι-χαρτί, αφού οι εναλλακτικές επιθέσεις που μπορούν να επιλεχθούν μπορούν να επικρατήσουν ή να ηττηθούν έναντι συγκεκριμένων άλλων επιθέσεων. Επίσης νέα προσθήκη είναι το Lethal Hit, το οποίο όπως γίνεται κατανοητό και από το όνομά του είναι ένα χτύπημα που υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο στιγμιαία.

Άλλα mechanics που εμφανίζονται στην τελευταία προσθήκη της σειράς είναι το Critical Edge που είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ultimate attack και προϋπήρχε στο Soulcalibur V και το Soulblade, το Soul Charge, η δυνατότητα ενδυνάμωσης του χαρακτήρα για μικρή χρονική περίοδο, το οποίο είχαμε δει τελευταία φορά στο Soulcalibur III, το Armor Break το οποίο επίσης είχαμε δει και στα Soulcalibur IV και V καθώς και το Guard Impact, μία αμυντική κίνηση.

Το σύνολο των playable characters αποτελούν περισσότεροι από είκοσι διαφορετικοί χαρακτήρες, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Geralt of Rivia από τη σειρά παιχνιδιών The Witcher, ενώ μέσω DLC μπορείτε να αποκτήσετε και την Tira, η οποία εμφανιζόταν σε παλαιότερα games της σειράς και σύντομα, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, την αγαπημένη μας 2B του Nier: Automata. Αναμένεται να προστεθούν περισσότεροι χαρακτήρες με τη μορφή DLC, όμως προς το παρόν οι πληροφορίες μας περιορίζονται εκεί.

Τα γραφικά της πρόσφατης δημιουργίας της Bandai Namco είναι πολύ όμορφα, προφανώς με τεράστια διαφορά από εκείνα του προηγούμενου game της σειράς. Οι λεπτομέρειες στους χαρακτήρες και τα stages είναι εντυπωσιακές, ενώ και τα χρώματα είναι ζωηρά. Εμείς το δοκιμάσαμε στα high settings χωρίς να αντιμετωπίσουμε frame drops ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Η μουσική του Soulcalibur VI είναι ευχάριστη, με κάθε stage να έχει το δικό του soundtrack και τα stages που προέρχονται από άλλα games, όπως το The Witcher, να έχουν επίσης την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποίας μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas.

IGN GreeceH 2B του Nier: Automata έρχεται στο Soulcalibur 6Soulcalibur VI - Raphael Character Reveal TrailerΤο Soulcalibur 6 θα επηρεάσει το μέλλον της σειράς

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα