Αποσύρθηκε και ωφέλησε Τσιτσιπά ο Έντμουντ

Ο Κάιλ Έντμουντ απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters του Παρισιού, λόγω τραυματισμού, και έδωσε πρόωρο τέλος στο 2018, εγκαταλείποντας την προσπάθεια πρόκρισης για τα ΑΤΡ Finals του Λονδίνου… βοηθώντας έτσι τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Η καλύτερη χρονιά της μέχρι τώρα καριέρας του ήρθε στο τέλος της. Ο Κάιλ Έντμουντ διένυσε τρομερή αγωνιστική περίοδο φέτος, κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο σε επίπεδο ΑΤΡ πριν λίγες ημέρες στην Αμβέρσα του Βελγίου, αλλά δεν θα αγωνιστεί στο

Masters του Παρισιού τελικά.

Αν και ακόμη διατηρούσε ελπίδες για πρόκριση στους τελικούς της ΑΤΡ, που θα διεξαχθούν στα μέσα Νοέμβρη (11-18) στο Λονδίνο, ο Βρετανός τελείωσε πρόωρα την σεζόν, λόγω ενός τραυματισμού του στο γόνατο.

Χωρίς να θέλει να ρισκάρει έναν ενδεχόμενο σοβαρότερο τραυματισμό, ο 23χρονος, Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή την στιγμή, είπε αντίο στο 2018, δίνοντας έτσι και κάποιες περισσότερες πιθανότητες στον Στέφανο Τσιτσιπά ώστε να βρεθεί στα ATP Finals ως αναπληρωματικός!

Ο Έντμουντ βρίσκεται στην 13η θέση της ΑΤΡ Race to London, όμως εφόσον δεν θα αγωνιστεί εκ νέου μέσα στο 2018… βοηθάει με τον τρόπο του τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα στην προσπάθεια που κάνει για να δώσει το παρών στο Λονδίνο τον Νοέμβρη.

Ο Τσιτσιπάς (Νο14 στην λίστα) πλέον έχει μπροστά του μονάχα τους Μπόρνα Τσόριτς και Φάμπιο Φονίνι, που βρίσκονται στις θέσεις Νο11 και Νο12 της “κούρσας”, και με μια καλή πορεία στο Παρίσι αυτήν την εβδομάδα, σε συνδυασμό με πρόωρους αποκλεισμούς του Ιταλού και του Κροάτη, μπορεί να επωφεληθεί τερματίζοντας στην 11η θέση.

Μπορεί οι πρώτες 10 θέσεις να είναι “κλειδωμένες”, ο Τσιτσιπάς όμως, θα ελπίζει σε απόσυρση του Χουάν Μαρτίν Ντεκλ Πότρο από το τουρνουά του Λονδίνου, πράγμα που μόνο απίθανο δεν είναι, ώστε να ταξιδέψει για τα Finals ως 10ος, και αναπληρωματικός.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποσύρθηκε και ωφέλησε Τσιτσιπά ο Έντμουντ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα