Second Sister και Inquisitors: Ποια είναι η αντίπαλος του Star Wars Jedi: Fallen Order;

Ακόμα και ο Darth Vader δεν μπορεί να ξεπαστρέψει τους Jedi μόνος του.

To επερχόμενο παιχνίδι, Star Wars Jedi: Fallen Order, θα γνωρίσει στο κοινό έναν νέο ήρωα, με όνομα Cal Kestis, που πλέον είναι ένας από τους λίγους Jedi που επιβίωσαν τα γεγονότα του Revenge of the Sith. Φαίνεται ωστόσο πως ο βασικός αντίπαλος του τίτλου, είναι ένα πρόσωπο που έχουμε ξαναδει

στο παρελθόν. Το Fallen Order θα φέρει αντιμέτωπους τους παίκτες με την Second Sister, που είναι μέλος του προγράμματος Inquisitorius ή αλλιώς του Τάγματος των Inquisitors.

Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι η Second Sister και οι φίλοι της Inquisitors, αυτό το άρθρο θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Προσοχή: ακολουθούν spoilers για τις πρώτες δύο σεζόν του Star Wars Rebels!

The Inquisitors: Τα βασικάΜπορούν να υπάρχουν μόλις δύο Sith Lords τη φορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν παραπάνω από δύο άτομα που χρησιμοποιούν τη Force για κακό σκοπό. Ακόμα και οι Emperor Palpatine και Darth Vader χρειάζονται μερικές φορές λίγη βοήθεια.

Αν και ο Palpatine εξαφάνισε επιτυχώς από τον χάρτη ένα μεγάλο μέρος των Jedi, με τρεις απλές λέξεις, "Execute Order 66", κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν και να κρυφτούν. Ο Palpatine δημιούργησε έτσι το πρόγραμμα Inquistorius, λίγο μετά το τέλος του Clone Wars. Αυτοί οι εξαιρετικοί μαχητές (Inquisitors) έχουν πλέον εντολή να σκοτώσουν όσους Jedi κατάφεραν να γλιτώσουν. Οι Inquisitors ήταν κάποτε Jedi, οπότε φαίνεται οι κατάλληλοι για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο.

Οι Inquisitors έχουν ως επικεφαλή τον Grand Inquisitor, τον δυνατότερο και πιο θανατηφόρο της παρέας, με τους υπόλοιπους να καταλαμβάνουν τίτλους όπως Second Sister, Fifth Brother, Sixth Brother, κοκ. Έχουν μόνο μια δουλειά και πάντα είναι απασχολημένοι.

The Inquisitors: Δυνάμεις και ΙκανότητεςΟι Inquisitors χρησιμοποιούν πολύ καλά το Force, καθώς όλοι είναι πρώην Jedi Knights και Jedi Masters, που βρέθηκαν για κάποιο λόγο στη σκοτεινή πλευρά. Οι Dark Side δυνάμεις τους έχουν πλέον αμβληθεί μετά την εκπαίδευση με τον Darth Vader. Ο Vader σύστησε τα minions του σε ένα θανάσιμο,επιθετικό στυλ μάχης, που δίνει λίγη σημασία στην προστασία ή την φινέτσα. Αυτό τους κάνει τρομακτικούς αντιπάλους, αν και το επιθετικό τους στυλ τους αφήνει ευάλωτους σε αντιπάλους ικανούς να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες τους.

Τα περισσότερα μέλη τους κρατούν ένα παρόμοιο κόκκινο φωτόσπαθο, με δύο λεπίδες και στρογγυλή λαβή. Μπορεί μάλιστα να αναδιπλωθεί σε μια μοναδική λεπίδα και μπορεί να ανοίξει ξανά αρκετά γρήγορα, ώστε να επιτρέψει στον χρήστη να γλιστρήσει στον αέρα. Οι Inquisitors έχουν επίσης υπό την αρχηγία τους την ικανή λεγεώνα των Purge Troopers. Αυτοί οι στρατιώτες-clones είναι εξαιρετικοί μαχητές και κρατούν μια ράβδο, παρόμοια με εκείνη που κρατούσαν τα MagnaGuard droids, του General Grievous.

The Inquisitors: Ιστορία και BackgroundΑν και πάντα υπήρχε η θεωρία πως ο ίδιος ο Darth Vader κυνήγησε και σκότωσε τους Jedi που επιβίωσαν από το Clone Wars, η animated σειρά Star Wars Rebels και το Darth Vader κόμικ φαίνεται να κάνουν άλλες αποκαλύψεις. Στην πρεμιέρα της σειράς, βλέπουμε τον Grand Inquisitor, έναν θανατηφόρο κυνηγό στον οποίο ανατίθεται από τον Vader η δουλειά να αφανίσει τους Jedi, Kanan Jarrus και Ezra Bridger. Η σειρά αποκαλύπτει αργότερα ότι ο Grand Inquisitor είναι με τη σειρά του ένας από τους διάφορους δολοφόνους Jedi, που απαντούν στον ίδιο τον Vader. Καθώς φαίνεται, ο τελευταίος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δίνει όλη την βρώμικη δουλειά στα minions του.

O Grand Inquisitor είναι ο βασικός αντίπαλος της πρώτης σεζόν του Rebels, πριν ηττηθεί απέναντι στους Kanan και Εzra. Αντί λοιπόν να δώσει αναφορά στο εξαιρετικά οξύθυμο αφεντικό του, προτίμησε να αυτοκτονήσει. Τα άλλα order μέλη του Inquisitorius παίρνουν έτσι την θέση του ως "κυνηγοί" στην δεύτερη σεζόν τους Rebels, με τον Vader να τους χρησιμοποιεί για να στοχοποιήσει το crew του Kanan και την πρώην Padawan του ίδιου, Ahsoka Tano. Αρκετοί Inquisitors χάνουν την ζωή τους, στο πολύ δυναμικό φινάλε της δεύτερης σεζόν.

Το τι απέγινε το Inquisitorius και τα μέλη που επιβίωσαν δεν είναι ξεκάθαρο, αν και η απουσία τους από τις original Trilogy-era ιστορίες προμηνύει πως είτε αφαιρέθηκαν είτε τους ξεπάστρεψαν ολοκληρωτικά. Ωστόσο, η ιστορία προέλευσης του Inquisitorius εμφανίστηκε αργότερα στα πρόσφατα κόμικ της Marvel, στο Star Wars: Darth Vader.

Λαμβάνοντας χώρα λίγο μετά τα γεγονότα του Revenge of The Sith, το Star Wars: Darth Vader δείχνει έναν νεαρό, άπειρο Vader που ανακαλύπτει τώρα την ύπαρξη της παράνομης ομάδας δολοφόνων Jedi του Palpatine. Ο Palpatine παραχωρεί το Inquisitorius στον μαθητευόμενό του και ο Vader σπαταλά λίγο χρόνο για να εκπαιδεύσει τους νέους του φίλους στην πραγματική δύναμη του Dark Side. Εκπαιδεύει τους Inquisitors να γίνουν ακόμα πιο θανατηφόροι πολεμιστές. Αμβλήνει μάλιστα την εκπαίδευσή τους, επιλέγοντας ένα διαφορετικό τμήμα του σώματός τους για να αφαιρέσει. Ο στόχος του Vader είναι να τους διδάξει ένα μάθημα για τον πόνο και την απώλεια, που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Grand Inquisitor μισεί και σέβεται ταυτόχρονα τον Darth Vader. (Image Credit: Marvel Comics)

Οι Inquisitors διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο σε ολόκληρη τη σειρά, καθώς εκτελούν εντολές του Vader και παράλληλα συνωμοτούν ενταντίον του. Η σειρά είναι επίσης αξιοσημείωτη για την εισαγωγή πολλών Inquisitors που δεν εμφανίζονται στο Rebels, συμπεριλαμβανομένης της Second Sister.

Πώς συνδυάζεται το Jedi: Fallen OrderΑφού πρώτα έπαιξε έναν πολύ μικρό ρόλο στην σειρά της Marvel, Darth Vader, η Second Sister θα είναι τώρα η βασική αντίπαλος του Star Wars Jedi: Fallen Order. Το story trailer του παιχνιδιού δείχνει τον πρώην Jedi Padawan, Cal Kestis, καθώς προσπαθεί να κρυφτεί σε έναν μακρινό κόσμο. Αργότερα όμως, και όταν αποκαλύπτονται οι Jedi ικανότητες του Kestis, η Second Sister και οι Purge Troopers της, λαμβάνουν την αποστολή να τον κυνηγήσουν.

Γνωρίζουμε ότι το Fallen Order διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Revenge of the Sith, δίνοντας αρκετό χρόνο στον Emperor να δημιουργήσει την λεγεώνα των Purge Troopers (που παραμένουν clones αντί για κανονικά recruits, όπως οι περισσότεροι Stormtroopers) και στον Vader να εκπαιδεύσει την Second Sister και τους συμπολεμιστές της. Το πόσος χρόνος έχει περάσει από την επίθεση ενάντια στους Jedi παραμένει άγνωστο. Ίσως το παιχνίδι να μας δώσει ορισμένες πληροφορίες για την μοίρα του Inquisitorius, αν και το story θα ήταν πολύ κοντά στο timeline του Episode IV. Τουλάχιστον, θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί δεν εμφανίζεται η Second Sister στο Rebels, είτε γιατί την σκότωσε ο Cal, είτε γιατί κατάφερε να την φέρει πίσω στο Light Side.

Η EA έκανε έντονες νύξεις και στο ξεχωριστό φωτόσπαθο του Cal, το οποίο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία, κάτι που ίσως να αποκαλύπτει πως δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο Cal. Έτσι, είναι πολύ πιθανό η Second Sister να τον κυνηγά τόσο για το σημαντικό artifact που κουβαλά, όσο και για να του αφαιρέσει τη ζωή.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας;

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Νέα δημιουργική ομάδα για την σειρά Star Wars της Marvel Κυκλοφορία χωρίς microtransactions και multiplayer για το Star Wars: Jedi Fallen Πρώτο trailer για το Star Wars: Episode 9!

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα