SDCC 2018: Νέα πρόσωπα, νέα τέρατα, νέους κόσμους υπόσχεται η 11η σεζόν Doctor Who

Ένα TARDIS περιμένει για τα νέα του ταξίδια.

Εχθές πραγματοποιήθηκε το πάνελ της εμβληματικής βρετανικής sci-fi σειράς "Doctor Who", με τον showrunner και τους νέους βασικούς πρωταγωνιστές να μεταφέρουν στους λάτρεις των χρονοαλμάτων όσες νέες πληροφορίες χρειάζεται να ξέρουν για την επερχόμενη 11η σεζόν, η οποία αναμένεται στο BBC αυτό το φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το "Doctor Who", μία από τις μακροβιότερες σειρές επιστημονικής

φαντασίας στην ιστορία της τηλεόρασης, πρωτοξεκίνησε το 1963 και προβαλλόταν για 26 χρόνια πριν ακυρωθεί το 1989, με το 2005 να βλέπει την αναβίωση του, η οποία τρέχει μέχρι και σήμερα. Μέχρι στιγμής, πολλοί εκράτησαν το υπερηχητικό κατσαβίδι του Doctor, όμως φέτος θα είναι η πρώτη φορά που το TARDIS θα υποδεχτεί γυναίκα πρωταγωνίστρια. Η νέα αναγέννηση του Doctor άφησε πίσω τον Peter Capaldi, η οποίος παρέδωσε τα ηνία στην Jodie Whittaker, την Βρετανίδα ηθοποιό που έχουμε δει σε "Broadchurch", "Black Mirror, "Venus" και "Attack the Block". Παρέα στη νέα μας Doctor θα κρατήσουν οι Graham (Bradley Walsh), Yasmin (Mandip Gill) και Ryan (Tosin Cole), ενώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η αποχώρηση του δημιουργού, χρόνια showrunner κι εν γένει ιθύνοντος νου της σειράς, Steven Moffat, έδωσε την ευκαιρία στον Chris Chibnall να πάρει τα ηνία και να μας χαρίσει μια καινούργια εποχή για τον αγαπημένο Time Lord.

Το χθεσινό πάνελ λοιπόν δεν τσιγκουνεύτηκε το νέο υλικό για τον επερχόμενο κύκλο του, ξεκινώντας με ένα ολόφρεσκο San Diego Comic-Con trailer. "Όλα αυτά είναι καινούργια για μένα. Νέα πρόσωπα, νέοι κόσμοι, νέοι καιροί" λέει η νέα Doctor στο trailer, το οποίο μπορεί να μην αποκαλύπτει πολλά, είναι όμως μεγαλύτερο από αυτό που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και μας δίνει μια καλύτερη γεύση από τον νέο κύκλο, την Doctor και την καινούργια της παρέα.

Εκτός όμως από το trailer, το πάνελ της σειράς του BBC έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα νέο πόστερ, το οποίο μας δείχνει και το χαρακτηριστικό "όπλο" του Doctor, το περίφημο υπερηχητικό κατσαβίδι. Fans της σειράς γνωρίζουν πως αυτά τα κατσαβίδια είναι συχνά δώρα που δίνει το ίδιο το TARDIS στους ενοίκους του, οπότε το σχέδιό τους συνήθως ταιριάζει και με το εσωτερικό του μοναδικού αυτού μέσου. Ο Chibnall κατά τη διάρκεια του πάνελ προσπάθησε να δώσει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το ανανεωμένο εργαλείο, το οποίο σχεδίασε ο Arwel Jones (Sherlock, Torchwood): "Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο απέκτησε η Doctor αυτό το κατσαβίδι" είπε. "Είναι κατασκευασμένο από μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία θα ανακαλύψετε στο πρώτο επεισόδιο."

Ένα σημαντικό κομμάτι του "Doctor Who" είναι φυσικά και οι μοναδικοί του αντίπαλοι. Πλάσματα όπως τα Dalek, οι Weeping Angels και πολλοί άλλοι, εδραίωσαν την παρουσία τους και την επιρροή τους στην πορεία του Doctor στον χωροχρόνο. Όμως, ο νέος δημιουργός και showrunner της σειράς, στο πλαίσιο της ολικής αναγέννησης, προειδοποίησε τους θαυμαστές να μην περιμένουν γνωστά τέρατα και συμμάχους που έχουν δει στο παρελθόν. "Υπάρχουν 10 ξεχωριστές ιστορίες, πολλοί νέοι κακοί, πολλοί νέοι χαρακτήρες. Αυτό είναι το κατάλληλο σημείο για να μπει κάποιος στο ταξίδι αυτής της σειράς, αν δεν το 'χει ξανακάνει. Δεν υπάρχουν εμπόδια για να μπει κάποιος φέτος" είπε ο Chris Chibnall, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θέλει να ακολουθήσει την ίδια γραμμή για τη δημιουργία των τεράτων και την ανατριχιαστική τους δύναμη, και πως ο σχεδιασμός τους πρόκειται για ένας συνδυασμός πρακτικών και ψηφιακών εφέ. Παρά αυτήν την πληροφορία όμως, οι λάτρεις της σειράς εξακολουθούσαν να έχουν απορίες για το αν θα δουν τις μεταλλικές κεφαλές των Dalek στον 11ο κύκλο. "Μας έχουν απομείνει δύο εβδομάδες γυρισμάτων κι ακόμα δεν έχουμε δει κανέναν Dalek" είπε ο Chibnall, χωρίς να ξεκαθαρίζει το αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει στην 12η σεζόν.

Όσο για τη νέα μας πρωταγωνίστρια, η ίδια δήλωσε πως το να αναλάβει τον ρόλο του Doctor είναι τεράστιο θέμα γι' αυτήν μιας και μεγάλωσε στην Βρετανία, οπότε το "Doctor Who" ήταν μεγάλο κομμάτι της παιδικής της ηλικίας. "Το 'TARDIS' ήταν στο λεξιλόγιο όλων... [Αυτός ο ρόλος] θα έχει επιπλέον ευθύνη... μπαίνεις σε μια τεράστια Χουβιανή οικογένεια που θες να είσαι μέρος της" είπε η Whitaker και δεν έχασε την ευκαιρία να πει τι σημαίνει γι' αυτήν ο χαρακτήρας του Doctor: "Για μένα, ο Doctor είναι ένας πυλώνας ελπίδας κι ένας αγώνας για τη φωτεινότητα και την ένταξη".

Ωστόσο, ακόμα δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία για την πρεμιέρα της 11ης σεζόν του "Doctor Who". Ό,τι σχετικό νέο ξεπηδήσει όμως από το φετινό Comic-Con του Σαν Ντιέγκο θα βρεθεί σίγουρα στο IGN Greece, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Βρείτε τα πάντα για το SDCC 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες. Μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN GreeceΣκοτεινό και αιματηρό το Titans στο πρώτο του trailer!SDCC 2018: Μάθαμε πότε θα δούμε τον Joaquin Phoenix ως "Joker"SDCC 2018: Τα κοστούμια των "Aquaman" και "Shazam!" βρίσκονται ήδη σε προθήκες

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα