Roland Garros: Σφιόντεκ – Γκοφ στον τελικό του Παρισιού

Δεν έχει αντίπαλο η Ίγκα Σφιόντεκ, που προχωρά ακάθεκτη προς το δεύτερο τίτλο της στο Roland Garros, καθώς ούτε η Ντάρια Κασάτκινα στάθηκε ικανή να της βάλει δύσκολα.

Η Πολωνή επιβλήθηκε 6-2, 6-1 της Ρωσίδας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του γαλλικού γκραν σλαμ, συμπλήρωσε 34 διαδοχικές νίκες στο Tour και προκρίθηκε στον 2ο Major τελικό της καριέρας της.

Με μόλις 13 αβίαστα λάθη, με 29/40 κερδισμένους πόντους πίσω από

το σερβίς της και πέντε breaks στο σερβίς της αντιπάλου της (5/10 b.p.), η Σφιόντεκ παρέδωσε ακόμη μια σπουδαία τενιστική παράσταση στο “Philippe Chatrier”, τελειώνοντας τον αγώνα σε μόλις 64 λεπτά.

Αν η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο κατακτήσει το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός το Σάββατο (4/6), τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Βίνους Ουίλιαμς με 35 σερί νίκες στο Tour και θα κατακτήσει τον 6ο σερί τίτλο της για φέτος.

Η Ίγκα Σφιόντεκ την τελευταία τριετία στο Παρίσι έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα, εκείνη από τη Μαρία Σάκκαρη στον περσινό προημιτελικό.

Τον δρόμο της για το τρόπαιο θα προσπαθήσει να «φράξει» η Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ, η οποία ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Ιταλίδας, Μαρτίνα Τρεβιζάν με 2-0 σετ, 6-3, 6-1 μετά από 89 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα