Premier League: Αμούστακοι σκόρερ που έγραψαν ιστορία (vid)

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 από την ημέρα που κατεγράφη ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Τζέιμς Βον μετρούσε 16 χρόνια και 270 ημέρες ζωής όταν με τη φανέλα της Έβερτον συνόδευσε το ντεμπούτο του με γκολ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Ήταν 10 Απριλίου 2005.

“Νομίζω ότι τότε δεν είχα αντιληφθεί το μεγαλείο του επιτεύγματος. Πλέον όταν γυρίζω πίσω σε εκείνες τις στιγμές, νιώθω ότι κατάφερα κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα περήφανος”, δήλωσε ο Τζέιμς Βον

αρκετά χρόνια μετά από τη σπουδαιότερη ενδεχομένως στιγμή στην καριέρα του. Η οποία μάλιστα προέκυψε μόλις δεκατρία λεπτά μετά το «βάπτισμα του πυρός» στην Premier League.

Ο Βον δεν έμελλε να σκοράρει, παρά μόνο έξι γκολ στην καριέρα του στο αγγλικό πρωτάθλημα, όμως το πρώτο εξ αυτών παραμένει εμβληματικό.

Μάλιστα δεν ήταν μόνο ο νεαρότερος σκόρερ, αλλά και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο με την Έβερτον στη μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία.  

Με αφορμή λοιπόν την επέτειο της ημέρας που η Premier League βρήκε το “Βενιαμίν σκόρερ” της, αναζητήσαμε τους υπόλοιπους που μας έκαναν να τους χειροκροτήσουμε ως σκόρερ σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία.

Κι άλλος Τζέιμς…

Ο Τζέιμς Μίλνερ κρατούσε για κάτι παραπάνω από δύο χρόνια τον τίτλο του νεότερου σκόρερ στην Premier League. Ο απόφοιτος των Ακαδημιών της Λιντς ήταν 16 χρόνων και 356 ημερών όταν σκόραρε με τα «παγώνια» εκτός έδρας κόντρα στη Σάντερλαντ στις 26 Δεκεμβρίου 2002. Πραγματική Boxing Day δηλαδή…

Αυτό συνέβη μόλις δύο μήνες μετά το γκολ του Γουέιν Ρούνι που τον κατέγραφε ως το μικρότερο σε ηλικία σκόρερ στην Premier League…

Η αρχή του δεύτερου σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League

Ο Γουέιν Ρούνι με 208 γκολ είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, πίσω μόνο από τον Άλαν Σίρερ.

Τα πάντα άρχισαν για τον γεννημένο στο Λίβερπουλ με τη φανέλα της Έβερτον, πέντε ημέρες πριν κλείσει τα δεκαεπτά του.

Ήταν 16 χρόνων και 360 ημερών, 19 Οκτωβρίου 2002… Γκολ – δήλωση «Κρατείστε το όνομα», για να νικήσουν τα «ζαχαρωτά» την Άρσεναλ…

Αυτό είναι το Top 5 των νεαρότερων σκόρερ στην ιστορία της Premier League

ΣκόρερΜατςΗλικίαΤζέιμς ΒονΈβερτον – Κρίσταλ Πάλας
10 Απριλίου 200516 χρόνων 270 ημερώνΤζέιμς ΜίλνερΛιντς Γιουν. – Σάντερλαντ
26 Δεκεμβρίου 200216 χρόνων 356 ημερώνΓουέιν ΡούνιΈβερτον – Άρσεναλ
19 Οκτωβρίου 200216 χρόνων 360 ημερώνΣεσκ ΦάμπρεγκαςΆρσεναλ – Μπλάκμπερν
25 Αυγούστου 200417 χρόνων 113 ημερώνΜάικλ Όουεν Λίβερπουλ – Γουίμπλεντον
6 Μαΐου 199717 χρόνων 143 ημερώνΤο Top 5 των νεαρότερων σκόρερ της PL
Keywords
Τυχαία Θέματα