PSV: Απόλυτη στο πρωτάθλημα, αρνητικό ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

H ομάδα του Πέτερ Μποζ, δείχνει κάτι παραπάνω από έτοιμη να διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο Eredivisie από τη σεζόν 2017-18, καθώς στις πρώτες εννέα αγωνιστικές έχει ισάριθμες νίκες, σκοράροντας συνολικά 30 γκολ και δεχόμενη μόλις τρία!

Στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως, τα πράγματα έχουν αποδειχτεί σαφώς πιο δύσκολα για την PSV, η οποία παίζει σήμερα εκτός έδρας με τη Λανς,

έχοντας στόχο να βάλει τέλος σε ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση για ολλανδικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, η Αϊντχόφεν δεν έχει κερδίσει κανένα από τα τελευταία 16 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ (από τους ομίλους και μετά).

Τελευταία φορά, κέρδισε στις 8 Δεκεμβρίου του 2015 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μία νίκη με 2-1 που της είχε δώσει την πρόκριση για τη νοκ – άουτ φάση. Ένα από τα δύο γκολ της τότε είχε πετύχει ο Λούουκ Ντε Γιονγκ, ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα έφυγε από το «Φίλιπς Στάντιον», ξαναγύρισε και ακόμα η PSV δεν έχει νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Το κακό σερί ξεκίνησε στα νοκ – άουτ εκείνης της σεζόν, με δύο ισοπαλίες χωρίς τέρματα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και αποκλεισμό στα πέναλτι. Συνεχίστηκε για δύο διαδοχικές φάσεις ομίλων (2016/17 και 2018/19), για να ακολουθήσουν τα δύο φετινά ματς, μία ήττα 4-0 από την Άρσεναλ εκτός και μία ισοπαλία εντός 2-2 με τη Σεβίλλη.

Τα 16 ματς χωρίς νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μακράν αρνητικό ρεκόρ για ολλανδική ομάδα στη διοργάνωση, με το αμέσως χειρότερο να είναι τα εννέα ματς της Φέγενορντ από το 2002 έως το 2017!

Πάντως, είναι αρκετά μακριά ακόμα από το απόλυτο ρεκόρ χωρίς νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, που ανήκει στη Στεάουα Βουκουρεστίου, με 23 αγώνες από το 2006 έως το 2013.

Το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ είναι της Σπαρτάκ Μόσχας (22 ματς) και το τρίτο αυτό της ΑΕΚ (21 ματς), που τερματίστηκε με τη νίκη επί της Λιλ στις 1/11/2006, με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
PSV, Απόλυτη, Τσάμπιονς Λιγκ,PSV, apolyti, tsabions ligk