Άστον Βίλα: Το «Βίλα Παρκ»…μετονομάζεται σε «Ντόουγκλας Λουίζ»! (video)

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, διέλυσε με 4-1 στο «Βίλα Παρκ» τη Γουέστ Χαμ για την 9η Αγωνιστική της Premier League και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, μόλις τέσσερις πόντους μακριά από την κορυφή.

Οι «βίλανς», οφείλουν τις επιδόσεις τους σε ένα μεγάλο ποσοστό στις εντός έδρας εμφανίσεις, αφού ήδη από πέρσι, ο Έμερι (που κλείνει σήμερα έναν χρόνο παρουσίας στην ομάδα) είχε αρχίσει να μετατρέπει σε …φρούριο το «Βίλα Παρκ».

One year of Unai Emery. pic.twitter.com/TsOWv3x4m3

Aston Villa (@AVFCOfficial) October 24, 2023

Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ, κέρδισε με 1-0 στις 4 Μαρτίου την Κρίσταλ Πάλας, ξεκινώντας ένα τρομερό νικηφόρο σερί εντός έδρας στο πρωτάθλημα που κρατά 11 αγώνες.

Στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο η Μάντσεστερ Σίτι (14) και η Ατλέτικο Μαδρίτης (13), έχουν περισσότερες συνεχόμενες εντός έδρας νίκες.

Τετοιες επιδόσεις, οι φίλοι της ομάδας είχαν να δουν από την πιο χρυσή εποχή της και συγκεκριμένα από τα 13 εντός έδρας νικηφόρα ματς ενός σερί που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1983, όταν η Βίλα αγωνιζόταν ως εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η Πάλας έχασε δύο φορές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σερί, ενώ …υπέκυψαν από μία φορά οι Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ, Νιούκαστλ, Φούλαμ, Τότεναμ, Μπράιτον, Έβερτον, Μπράιτον και Γουέστ Χαμ!

Σε αυτά τα ματς, η ομάδα του Έμερι ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές, με κορυφαίο όμως τον Ντόουγκλας Λουίζ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος, με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γουέστ Χαμ, σκόραρε για έκτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και είναι ο πρώτος παίκτης της Βίλα που το καταφέρνει στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση, του Ντουάιτ Γιορκ.

Ο Βραζιλιάνος, ξεκίνησε το σερί του στις 13 Μαΐου, στη νίκη με 2-1 επί της Τότεναμ, με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και συνέχισε σκοράροντας κόντρα σε Μπράιτον (για το περσινό αλλά και το φετινό πρωτάθλημα), Έβερτον, Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ.

Συνολικά έχει πετύχει επτά γκολ σε αυτό το σερί, με τρία από αυτά να έχουν επιτευχθεί από τη «βούλα» του πέναλτι.

Η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του Έμερι, Λούτον, την προσεχή Κυριακή, ξέρει πλέον πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσει.

Και αν συνεχίσει έτσι ο Βραζιλιάνος, τότε δεν αποκλείεται το «Βίλα Παρκ» σύντομα να …πάρει το όνομά του!

Δείτε τα γκολ του Λουίζ στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς της Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα