Overcooked 2: Surf ‘n’ Turf Review

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία...

Πάνω που μπήκε το φθινόπωρο και βγάλαμε τα φούτερ και τις κουβέρτες από τη ναφθαλίνη, ήρθε το πρώτο DLC του Overcooked 2 να μας φέρει μια ανάσα καλοκαιριού. Το Surf ‘n’ Turf μας ταξιδεύει στους τροπικούς παρέα με τον Onion King και τον αξιολάτρευτο σκύλο του Kevin. Όπως πάντα ο βασιλιάς ζητάει στους σεφ να ταξιδέψουν, να ανακαλύψουν νέες συνταγές και να ακονίσουν τις μαγειρικές

τους ικανότητες.

Ένα μεγάλο μέρος παικτών του Overcooked 2 είχε εκφράσει παράπονα σχετικά με την μικρή δυσκολία του και οι developers σίγουρα το λάβανε υπόψιν τους. Το Surf ‘n’ Turf μπορεί να αποτελείται από μόλις δώδεκα διαφορετικές κουζίνες και ένα μυστικό Kevin level, αλλά μην περιμένετε να το τερματίσετε ιδιαίτερα γρήγορα. Aκόμα όμως και όταν καταφέρετε να πάρετε τα πολυπόθητα 3 αστεράκια σε κάθε κουζίνα, θα έχετε την επιλογή του New Game + και τον ακόμα δυσκολότερο στόχο των 4 αστεριών.

To κεντρικότερο κομμάτι ενός cooking game είναι οι συνταγές του και στο Surf ‘n’ Turf θα ασχολείστε τόσο με κλασικά όσο και με καινούρια, πρωτότυπα πιάτα. Τα καινούρια, smoothies και kebabs, μπορεί να ακούγονται απλά στην παρασκευή τους, αλλά εισάγουν νέες τεχνικές και σκεύη που κρατάνε το gameplay φρέσκο. Τα smoothies απαιτούν προφανώς τη χρήση του μπλέντερ και φέρνουν μαζί πολλά φρέσκα φρούτα, αλλά μακράν πιο ενδιαφέροντα είναι τα kebabs. Για να ψηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το φυσερό για να κρατάτε τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου ζεστά. Σε μια ήδη πολυάσχολη κουζίνα, η προσθήκη αυτή εντείνει το χάος και την πίεση και οδηγεί σε πραγματικά αξέχαστες καταστάσεις, ειδικά στο multiplayer.

Το τελευταίο και με διαφορά διασκεδαστικότερο αντικείμενο που προστέθηκε στο DLC, είναι το νεροπίστολο. Κάνει το πλύσιμο των πιάτων διασκεδαστικότερο από ότι συνήθως, σβήνει φωτιές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το μπουγέλωμα και ταυτόχρονο σπρώξιμο των συνεργατών, πάντα με φιλική διάθεση. Πέρα από αυτά, έχουμε και τρεις νέους σεφ καθώς και δύο καινούρια levels στο Versus Mode.

Η βασικότερη βελτίωση στο Surf ‘n’ Turf είναι με διαφορά το level design. Σε κάθε κυκλοφορία του Overcooked franchise οι developers δείχνουν ότι μαθαίνουν και βελτιώνουν τον σχεδιασμό τους, ενθαρρύνοντας όλο και περισσότερο το συνεργατικό πνεύμα και την στρατηγική σκέψη. Κάθε μια από τις κουζίνες έχει τα δικά της εμπόδια και απαιτεί ανάλογη στρατηγική, ενώ οι συνεχείς μεταβολές του χώρου σημαίνουν ότι οι παίκτες χρειάζεται να επικοινωνούν διαρκώς και να ελίσσονται ανάμεσα σε διαφορετικούς ρόλους.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Team17 Digital Ltd.

IGN GreeceGamescom 2018: Fear The Wolves: Συνέντευξη με τον Ruslan DidenkoGamescom 2018: Robothorium: Συνέντευξη με τον Ulysee TrezeresΗ Epic Games απόκτα εταιρεία που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στους παίκτες του Fortnite

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα