O Σκόλα και οι ...μαθητές του

Τι έκαναν οι υπόλοιποι της σημερινής 12άδας της Αργεντινής την προηγούμενη φορά που ο Λουίς Σκόλα έπαιζε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Αργεντινή απέκλεισε τη Γαλλία και θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο θρόνο στο μπάσκετ κόντρα στην Ισπανία, για πρώτη φορά από το 2002.

Τότε, στην ήττα από την Γιουγκοσλαβία στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, ο Σκόλα είχε πετύχει 11 πόντους, όμως 17 χρόνια μετά παραμένει πρωταγωνιστής και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής
κόσμου, στην ηλικία των 39 ετών.

Μαζί του θα έχει 11 παιδιά που πριν από 17 χρόνια δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν ότι μία μέρα θα επιχειρούσαν να ανέβουν μαζί του στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

Οι Νικολάς Λαπροβίτολα και Φακούνδο Καμπάσο, ήταν 12 και 11 ετών αντίστοιχα το 2002, ενώ ο Μάρκος Ντελία ήταν ένας 10χρονος που έκανε τα πρώτα βήματά του στο μπάσκετ.

Οι Νικολάς Μπρουσίνο, Πατρίσιο Γαρίνο και Ταγιαβέκ Γκαλίσι βρίσκονταν στον ένατο χρόνο της ζωής τους, ενώ ο Λούσιο Ρεδίβο ήταν μόλις οκτώ χρονών.

Οι επτάχρονοι το 2002 Αγουστίν Καφάρο, Λούκα Βιλδόσα και Γκαμπριέλ Ντεκ ίσως έχουν κάποιες...αμυδρές αναμνήσεις από την Ιντιανάπολις, ενώ αυτός που σίγουρα δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την εποχή είναι ο «Βενιαμίν» του σημερινού γκρουπ Μάξιμο Φιέλερουπ, που ήταν μόλις τριών ετών!
Keywords
Τυχαία Θέματα