O Πεπ, η απόφαση καριέρας και οι προκλήσεις της ζωής!

Mία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο BBC και στον Γκάρι Λίνεκερ, έδωσε ο Νταβίντ Σίλβα. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση του να έρθει στην ομάδα πριν από 8 χρόνια, παρά το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχει πάρει στη ζωή του.

Ο Σίλβα δέχεται ότι είναι ένα όνειρο για τους περισσότερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές να παίξουν για μία από τις δύο υπερδυνάμεις της Ισπανίας την Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα αλλά λέει ότι η δύναμη του ενδιαφέροντος της Σίτι αποδείχθηκε
αποφασιστική.

«H πόλη με ήθελε» λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο Premier League Show.

«Με ήθελαν από τον Δεκέμβριο, ζητώντας από μένα να έρθω να παίξω για την ομάδα. Σκέφτηκα, Ποιος θέλει; Η πόλη θέλει, έτσι θα πάω».

Στη συνέχεια εξιστορεί ο 32χρονος άσος πως αποφάσισε τελικά να μετακομίσει από την Βαλένθια στην Μάντσεστερ Σίτι:
«Τότε ζούσα με τους γονείς μου και θεώρησα ότιι ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγω από την Ισπανία και να ζήσω μια νέα εμπειρία, αποδεικνύοντας ότι έκανα τη σωστή κίνηση».

Ο Σίλβα βοήθησε την πόλη να κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ τρεις φορές, αλλά η νίκη στον τελικό του FA Cup το 2011, είναι το επίκεντρο της καριέρας του στο σύλλογο μέχρι στιγμής.
Η Σίτι νίκησε τον Στόουκ με 1-0 στο Γουέμπλεϊ το 2011 επιτρέποντας στον Σίλβα - επίσης νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δύο φορές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος - να σηκώσει το πρώτο από τα επτά μεγάλα τρόπαια που κέρδισε στο σύλλογο.

«Αυτή ήταν η κρίσιμη καμπή για την επιτυχία», είπε.

Η ζωή όμως δεν έχει μόνο επιτυχίες και καλές αναμνήσεις. Η θητεία του στην ομάδα δεν ήταν χωρίς προκλήσεις.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο γιος του Σίλβα, Ματέο γεννήθηκε πρόωρα. Ο 32χρονος πέρασε τους επόμενους πέντε μήνες ταξιδεύοντας μεταξύ Μάντσεστερ και του νοσοκομείου στην Ισπανία, όπου βρισκόταν το παιδί του.

«Ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνει στο νοσοκομείο το παιδί για τόσο πολύ καιρό, δεν σταματάς να το σκέφτεσαι όλη την ώρα, κυρίως γιατί ήταν μακριά. Τώρα είναι όλα καλά και άξιζε τον κόπο αυτή η ταλαιπωρία. Το παιδί υπέφερε πολύ, αλλά τώρα μεγαλώνει πολύ γρήγορα»

ΚΕΦΑΛΙΟ ΠΕΠ
«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει τα πράγματα πριν συμβούν και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, ένα τεράστιο πλεονέκτημα» είπε για τον Καταλανό κόουτς ο Ισπανός μέσος.
«Είναι σαν να σου το εξηγεί και εσύ να το καταλαβαίνεις αμέσως, κάτι που δεν είχα δει ποτέ πριν και αυτό, ισχύει για όλους τους παίκτες, από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιτιθέμενο. Στο παρελθόν, κάποιοι από τους προπονητές μου είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στην επίθεση, άλλοι στην άμυνα, αλλά αυτός σκέφτεται τα πάντα. Μαζί του έμαθα να είμαι πιο υπομονετικός στο γήπεδο. Πριν συνήθιζα να κινούμαι πολύ και ήθελα να βρίσκομαι παντού. Μου έχει διδάξει να «κολλάω» στα πιο αποφασιστικά σημεία του γηπέδου και να περιμένω την μπάλα να φτάσει σε μένα για να έχουμε το πάνω χέρι. Έτσι, ναι, βελτιώθηκα με αυτή την έννοια. Για μένα ο Γκουαρντιόλα, είναι μία ποδοσφαιρική διάνοια».

Το συμβόλαιο του Σίλβα εκπνέει σε 2 χρόνια, όταν θα είναι 35 ετών. Είναι ανοιχτόμυαλος για το πού βρίσκεται το μακροπρόθεσμο μέλλον του.
«Θα είμαι σίγουρα στη Σίτι ακόμη δύο σεζόν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου μου. Μετά από αυτό, δεν ξέρω, εξαρτάται από το πώς θα αισθάνομαι σωματικά και διανοητικά.
Έχω πει ότι πάντα ότι θα ήθελα να παίξω για τη Λας Πάλμας, την ομάδα της γενέτειρας μου αλλά θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια»
Keywords
Τυχαία Θέματα