Στον Καλογήρου δικαστές και εισαγγελείς για πόθεν έσχες, ΕΠΟ, διαμεσολάβηση

Τα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον υπουργό της Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα ενώ συζητήθηκαν "το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) και οι προτάσεις της Ένωσης για κατάργηση της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών,
λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε ο πειθαρχικός έλεγχος για καθυστέρηση στη δημοσίευση αποφάσεων να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των δικογραφιών που έχει περαιώσει ο δικαστικός λειτουργός, κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε στις εργατικές και πτωχευτικές διαφορές να καθορίζεται ανώτατος αριθμός εναγόντων, λειτουργία κατεύθυνσης Ειρηνοδικών από τη Σχολή Δικαστών, απόσυρση της διάταξης για την επιλογή αθλητικών δικαστών στην ΕΠΟ, συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον υπολογισμό των κονδυλίων στις εργατικές διαφορές λειτουργώντας επιβοηθητικά στο έργο των δικαστών. Έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία των νέων Σχεδίων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας". "Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας" αναφέρει η Ένωση.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα